Најновије

КУРТИ СВАКОДНЕВНО ПРОВОЦИРА! Петковић: Београд ће наставити политику заштите државних интереса!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти свакодневно доказује да нема проблем са Србима на КиМ тако што их хапси, одузима им имовину и спроводи терор сваке врсте, а да ће његови проблеми са српским народом сасвим нестати ако Срба на Космету уопште не буде.

- Због тога Срби имају проблем са Куртијем који их свакодневно терорише и угњетава - истакао је Петковић реагујући на изјаву Куртија да тзв. Косово нема проблема са Србима у четири општине на северу, него са званичним Београдом.
Петковић је нагласио да је Куртијева шовинистичка политика до те мере неприкривена, да су све његове поруке о демократији и људским правима која се наводно гарантују Србима ништа друго до неслана шала. 

- Србија ће наставити да води легитимну и на међународном праву засновану политике заштите својих државних и националних интереса на Косову и Метохији, а та политика сасвим разумљиво нервира Куртија, јер она је неспојива са сепаратистичким и великоалбанским циљевима врхушке у Приштини - указао је Петковић. 
Према његовим речима, Београд ће, упркос свакодневним провокацијама и бесмисленим изјавама Куртија, наставити да се залаже за рационалну политику дијалога, са циљем да се Курти и његови сепаратисти "доведу к познанију права". 

-Курти би, уместо што фантазира о Милошевићу и Путину, требало да поведе рачуна о свом политичком наслеђу, а које се нажалост заснива на звецкању оружјем, потпиривању етничке нетрпељивости и призивању сукоба, уместо нормализације односа, изградње мостова поверења и потраге за компормисом - истакао је Петковић.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је претходно да тзв. Косово нема проблема са локалним Србима у четири северне општине, тврдећи да им је Приштина понудила права тако што је омогућила њихову пуну интеграцију, пренели су медији у Приштини.

Курти је такође рекао да тзв. Косово има проблем са званичним Београдом, који се, како он тврди, није оградио од некадашњег председника Србије Слободана Милошевића ни од председника Русије Владимира Путина.

ФСБ: Кијев и НАТО врбују мигранте за извођење терористичких напада у Русији

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА