Најновије

Пуковник заледио свет! Почиње битка свих битака у Украјини, ово ће одредити даљи ток рата! "Руси спроводе план..."

Украјински војни експерт, пуковник Олег Стариков, оценио је да до генералне битке између руске и украјинске војске може доћи кроз три месеца.

- Руси споро напредују јер спроводе план који управо то предвиђа. А када ће бити спремни? Мислим у августу или почетком септембра - навео је он.

Стариков каже да је стратешка иницијатива сада у рукама руске војске.

- Непријатељ је преузео стратешку иницијативу, а ми смо прешли у стратешку дефанзиву. Принуђени смо на тактику `клатно`, то јест – на пребацивање резерви са једног фронта на други. Сада Руси траже наше слабе тачке како би пробили фронт на тактичком, па на оперативно-тактичком нивоу. Односно, непријатељ тренутно спроводи другу фазу летње војне кампање која улази у завршну фазу. Главна операција, стратешка операција, која ће довести до окончања сукоба, требало би да се одигра у августу-септембру - каже пуковник.

Стариков није отишао даље од овога, зато познати украјински политиколог Константин Бондаренко јесте:

- Већина Украјинаца чека мир — барем неку врсту мира. Рачунају да ће живот – чим ратне операције престану – брзо почети да се побољшава. Али, неће бити тако. Мир ће територији која остане суверена Украјина донети можда и веће проблеме од садашњих. Људи ће се вратити са фронта. На рушевине државе и то ће за Украјину бити потенцијални колективни Нестор Махно. Све врсте „бизнисмена“ ће користити људе који се враћају из ровова да створе и приватне војне компаније и класичне банде. Тек тада ће заправо почети праве невоље Украјине. Украјина ће се претворити у Сомалију - закључује Стариков.

ШОК ОТКРИЋЕ БРИТАНСКОГ ТАЈМСА: Зеленски није тај који води Украјину! Иза кулиса је човек који има стварну моћ у Кијеву!

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА