Најновије

Министар Момировић: Могућа су бројна поскупљена, па и већа цена кафе

Живимо у специфичним временима, цена нафте скаче, не смемо да искључимо ниједан сценарио, па ни поскупљење кафе (од 50 одсто у малопродајним објектима које су медији најавили за 1. јул), изјавио је министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић за РТС, али и прокоментарисао нове инвестиције из Јапана, те потенцијални споразум с Египтом о слободној трговини.

"Постоји криза када говоримо о логистици, када говоримо о Вијетнаму, Индонезији, где се производи кафа. У Бразилу и Јужној Америци имају другачије изазове. Делује да ће тако бити. Али ми живимо у специфичним временима. Ми не живимо у редовним временима. Ми живимо у непосредном ратном окружењу", истакао је Момировић.

Додао је да цена нафте поново скаче, а да је цена струја за сада стабилна, иако је и то изазов дугорочно гледано, јер постројења за производњу у Украјини су практично девастирана.

"Не смемо да искључимо ниједан сценарио. Озбиљно водимо политику ове државе, озбиљно пратимо све ствари и видећемо. Цена кафе је данас између 150 динара и 190 за 100 грама. Пратићемо ситуацију", каже Момировић.

Руска војска напредује у свим правцима

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА