Најновије

ОГЛАСИО СЕ АМБАСАДОР РУСИЈЕ У САД: Американци хоће да направе Блиски исток од Русије!

Амбасадор Руске Федерације у САД Анатолиј Антонов, упоредио је давање оружја националистичкој јединици "Азов" са подстицањем стварања терористичких група на Блиском истоку такође под покрићем Сједињених Америчких Држава.

- Извештаји да су САД укинуле забрану давања оружја украјинском пуку Азов, означеном као терористичка организација и забрањеном у Русији, изазивају озбиљно негодовање - рекао је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
У својој изјави на Телеграму додао је да овакви кораци Вашингтона у односу на отворено националистичку формацију, не могу изазвати ништа осим крајње огорчење.

Вашингтон пост је раније објавио, позивајући се на саопштење америчког Стејт департмента, да су САД одобриле испоруку оружја Азову, укинувши вишегодишњу забрану.

- Најозбиљнија забринутост се јавља не само у вези са америчком стратегијом у Украјини, већ иу вези са приступима САД у борби против тероризма - рекао је амбасадор.
Он је упоредио давање оружја националистичкој јединици са америчком политиком подстицања стварања оружаних група на Блиском истоку.

- То је резултирало тако страшним појавама као што је ИСИС, који је довео до смрти стотина хиљада цивила, милиона избеглица које су преплавиле Европу, и продужавањем крвавих сукоба деценијама - рекао је Антонов.

Амбасадор је рекао да Русија има јасан и доследан став о потреби борбе против тероризма. "Ми се залажемо за мултилатералну сарадњу и рад на искорењивању овог канцерогеног тумора.

Русија је против исполитизованих покушаја да се злочинци поделе на добре и лоше - рекао је дипломата.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ УКРАЈИНУ - ЗАУСТАВИЋЕ АУТОБУС! Фудбалери отказали учешће у лиги јер их нема, сурова мобилизација се наставља

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА