Најновије

СКАНДАЛ У САРАЈЕВУ: Срби напустили конференцију због присуства делегације Приштине

Српска делегација прво је испровоцирана када је представницима привремених приштинских институција неовлашћено дозвољено обраћање на тему безбедности.

Први дан годишњег састанка представника комисија за одбрану и безбедност парламената Југоисточне Европе у Сарајеву обележиле су провокације и скандали, након чега су делегација Србије и заменик председавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбедности Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић напустили конференцију.

До напуштања сале је дошло након што је члан делегације Хрватске Здравка Бушић, говорећи о Савету Европе, рекла да ће "Косово" бити примљено у Савет Европе што је била директна провокација упућена делегацији Србије.

Српска делегација прво је испровоцирана када је представницима привремених институција самопроглашеног Косова неовлашћено дозвољено обраћање на тему безбедности, иако према Резолуцији 1244 немају право да имају било какав одбрамбени сектор нити да о томе говоре.

Делегација Србије уложила је приговор, што је подржао и Ковачевић у име Републике Српске, након чега је та сесија прекинута и заседање је настављено о другој теми.

У Сарајеву је данас почео дводневни састанак представника комисија за одбрану и безбедност парламената Југоисточне Европе који организује Заједничка комисија за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине БиХ, Регионални центар за безбедносну сарадњу и Мисија ОЕБС-а у БиХ уз подршку Женевског центра за контролу оружаних снага.

Директор Регионалног центра за безбедносну сарадњу "Равијак" Константин Михаил Георгијев рекао је да ће на скупу бити речи о пракси коју имају заједничке комисије за одбрану и безбедност, о улози парламената у том процесу, те о парламантарном надзору над радом војних структура.

ШИПТАР ПОМЕРА ГРАНИЦЕ ЛУДИЛА! Курти децу у школама спрема за нови рат са Србима на КиМ!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА