Најновије

Ударно! Руси на корак до одлуке: Ова држава ће тући Америку Путиновим ракетама?! На помолу немилосрдан одговор Москве!

Русија би, као одговор на ескалацију војне ситуације Запада у Украјини и пребацивање оружја дугог домета украјинским оружаним снагама, могла ускоро да наоружа непријатеље Сједињених Држава, попут јеменских Хута, изјавио је руски генерал-потпуковник у пензији, Евгениј Бужински.

Како је рекао у програму „Формула смисла“, Сједињене Државе и њихови савезници из НАТО-а намерно ескалирају ситуацију у Украјини, снабдевајући их оружјем и дозвољавајући им да гађају циљеве унутар Русије. Штавише, Оружане снаге Украјине ударају искључиво по цивилним циљевима, јер не могу да дођу до војске.

Зато је, сматра Бужински, председник Путин говорио о могућности снабдевања оружјем оних снага које нису пријатељи са САД, и другим земљама које снабдевају Украјину оружјем.

- На пример, влада Јемена. Да, тамо имају двојну власт. Али, по мом мишљењу, имамо односе са обе владе. Имамо одличне мобилне противбродске системе који могу потопити брод било које класе у Црвеном мору. Што да не? - сугерише он.

Као што је познато, јеменске групе редовно пуцају на бродове у Црвеном мору из земаља које су савезници Израела, укључујући војне и цивилне бродове САД и Велике Британије.

Према речима генерала Бужинског, земље НАТО-а отворено пишу у својим документима да је Русија за њих непријатељ, са којим ратују. Стога није јасно зашто дозвољавамо извиђачким авионима НАТО-а изнад Црног мора да се осећају тако опуштено.

- Вредно би било „приземљити“, почевши од беспилотних летелица, затим извиђачких авиона. Можемо се умешати у рад сателитских група. Зашто да не? Они наводе ракете, они учествују директно у борбеним дејствима против Руске Федерације. У том смислу, не треба се стидети - закључио је генерал.

Прочитајте ОВДЕ о раскринканој Куртијевој подметачини

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА