Најновије

Захарова о новим антируским санкцијама САД: Одговорићемо на агресивне поступке

Русија неће оставити без одговора агресивне поступке Сједињених Америчких Држава, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући нове антируске санкције Вашингтона.

„Као и увек у оваквим случајевима, Русија неће оставити без одговора агресивна дејства“, рекла је дипломата.
Претходно, Министарство финансија САД објавило је да је проширило санкције против Москве, уврстивши на санкциони списак више од 30 особа и 200 организација из Русије, али и Кине.

На листи осмог пакета санкција нашли су се и лидер Гагаузије Евгенија Гуцул, Руски научни центар роботехнике и кибернетике, седам бродова за превоз течног гаса, "Уралвагонзавод", структуре Росатома, "Газпром инвест", као и компаније повезане са ИТ сектором и ваздухопловством, Покрет деце и младих "Први", и други.

Санкције се односе и на руску финансијску инфраструктуру, укључујући Московску берзу, Национални клириншки центар, осигуравајуће друштво СОГАЗ и др.

Санкције САД обухватиле су и низ грађана Кине, Белорусије и Јужноафричке републике.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да су Стејт департмент и Министарство финансија заједно увели санкције против 300 физичких и правних лица због наводне помоћи Русији у оквиру специјалне војне операције у Украјини.

Према његовим речима, америчке санкције обухватиле су оне који пружају помоћ енергетском, металуршком и рударском сектору Русије.

Такође, америчке санкције укључују и кинеске компаније, које, наводно, испоручују Русији широк спектар производа двоструке намене.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ УКРАЈИНУ - ЗАУСТАВИЋЕ АУТОБУС! Фудбалери отказали учешће у лиги јер их нема, сурова мобилизација се наставља

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА