Најновије

КУРТИ ПРОВОЦИРА: "Војска Косова" никад већа, Клинтон допринео "ослобођењу и миру"

Он је честитао тзв. Косову на 25. година мира, наводећи да је НАТО војна интервенција "помогла у стицању независности Косова".

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао је да војска тзв. Косова никада није била већа и наоружанија него данас.

Курти је у говору војницима похвалио недавна улагања у наоружање и унапређење војника кроз школовање у "најпросвећенијим школама" у свету иако је Резолуцијом 1244 предвиђена демилитаризација.

"Војска Косова никада није била већа него данас и боље наоружана и опремљена. Никада није била обученија и образованија, захваљујући најпрестижнијим војним академијама пријатељских западних армија. Никада није била моћнија и спремнија да заштити нашу територију и суверенитет и наше животе, јер је то њена мисија, да штити Косово и да се развија и напредује заједно са нашим савезницима", рекао је Курти, пренела је "Коха".

Курти-Клинтон: Хвала вам што сте допринели нашем ослобођењу
Аљбин Курти је захвалио и бившем америчком председнику Билу Клинтону на честиткама које је уручио тзв. Косову поводом "Дана ослобођења".

Курти је Клинтону, такође, захвалио на "неизмерном доприносу ослобођењу и миру".

"Хвала вам, господине председниче, на вашем огромном доприносу нашем ослобођењу и миру", поручио је он на друштвеној мрежи Икс.

Клинтон је био председник САД у време НАТО агресије.

Он је честитао тзв. Косову 25. година мира, хвалећи се тиме да је НАТО војна интервенција, коју су назвали хуманитарном, "помогла у стицању независности Косова".

"Војна интервенција је помогла да се обнови самоуправа у покрајини и довела до независности Косова 2008. године", написао је он.

Тежак пораз! Нацисти се повукли након жестоког јуриша Русије! Објављени детаљи колапса: Дошли америчким возилима, покупили своје...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА