Најновије

ШТА ТО ХИЛ ПОРУЧУЈЕ: Услов за ЕУ није признавање Косова, али...

Амбасадор САД Кристофер Хил каже да мисли да се од Србије неће тражити де јуре признање такозваног Косова за улазак у Европску унију, већ нормални односи Београда и Приштине, као што Брисел и каже да тражи.
Хил

Хил

Кристофер Хил рекао је да Европљани траже управо оно што и кажу – нормализацију односа Београда и Приштине. 

"Они желе мир и безбедност у региону, а свакако између Косова и Србије", рекао је Хил у интервјуу за НИН на констатацију да Охридски споразум не предвиђа де јуре признање Косова.  

Амбасадор је нагласио да мисли да је време да се спроведе оно што је договорено пре 11 година, али да у контексту имплементације постоји јасна слика за Србе који живе на КиМ.

"Охридски споразум јесте одредио неке области на које се треба фокусирати и једна од њих је потреба за стварањем Заједнице српских општина", рекао је Хил и нагласио да је нормализација нешто на чему се може радити, али у конткесту региона.         

"Мислим да су врло јасно рекли да постоје чланице ЕУ које не признају Косово, тако да је право питање да покушамо да дођемо до нормализације тамо где границе неће бити границе које деле, већ границе које спајају, границе које заиста спајају", рекао је Хил и навео да Србију види као играча у Европи, као земљу која има много тога да понуди.

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА