Најновије

Старовић: Србија ће у наредном периоду одговорити на наоружавање Приштине

Апелујемо на све оне који имају утицај да то на прави начин схвате. Нама треба суштинско, политичко компромисно решење, упозорава министар за рад, борачка и социјална питања.

Милитаризација политичког проблема никада није добра, а за Косово и Метохију је неопходно компромисно решење, јер свако војно, оружано или насилно решење може бити само кратког даха, истакао је за Косово онлајн" министар за рад, борачка и социјална питања Немања Старовић.

Нагласио је да албанске партије на КиМ најлакше подижу рејтинг тако што учине неко зло на штету српског становништва на том простору.

"Наравно да нас забрињава процес милитаризације ситуације на терену, сада већ константно распоређивање у значајним бројевима припадника тих специјалних моноетничких милитаризованих снага тзв. Косовске полиције, које провоцирају, вређају и физички малтретирају припаднике српског народа. Читав тај процес трансформације тзв. косовских снага безбедности у оружане снаге Косова је апсолутно противан и Резолуцији 1244 и војнотехничком споразуму из Куманова и Ахтисаријевом плану, па и такозваном Уставу Косова и Бриселском споразуму. Дакле, изаберите било који документ, крши се сваки од њих на начин на који то раде", истакао је Старовић.

Поједини међународни посредници, додао је, директно крше важеће споразуме заједно са Приштином.

"Имамо одређен број држава чланица НАТО, не и НАТО као организацију, за сада и на срећу, али читав низ држава чланица НАТО који на билатерални начин подржавају процес милитаризације Приштине. Кроз опремање, снабдевање, обучавање, донације или веома повољне комерцијалне аранжмане. Највише Турска, и ту нема никакве дилеме, али наравно, у одређеној мери Велика Британија и Сједињене Америчка Државе. Хрватска занимљиво и донира опрему и продаје је властима у Приштини", указује Старовић.

Према његовим речима, то подиже ниво ризика и претње према српском становништву на Косово и Метохији, и пита се према коме они ту силу планирају да употребе.

НЕМАЧКА БЛОКИРАЛА САНКЦИЈЕ РУСИЈИ! Европа на ногама, нико ово није очекивао! "Имамо нову Мађарску..."

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА