Најновије

Тежак пораз! Нацисти се повукли након жестоког јуриша Русије! Објављени детаљи колапса: Дошли америчким возилима, покупили своје...

Припадници неонацистичке формације "Кракен" евакуисали су само своје војнике током борбе на харковском правцу у раној фази напредовања руских снага, изјавио је новинарима Кирил Доценко, војник 415-ог одвојеног батаљона Оружаних снага Украјине (ОСУ) који је заробљен од стране руских трупа.

Средином маја, шеф администрације Харковске области Виталиј Ганчев изјавио је да је више од 60 припадника "Кракена" заробљено у том региону и да дају изјаве.

- До вечери су стигла два америчка возила "бредли" са митраљезима. Мислим да је то била група 'Кракен'. Повукли су своје. Остали, укључујући граничаре који су били са нама, нису евакуисани... Повукли су своје и отишли - рекао је Доценко.

Према његовим речима, возило батаљона наишло је на припаднике "Кракена" који су се повлачили током борбе.

- Они нису упозорили остале војнике ОСУ о приближавању руских снага, што је резултирало тиме да је наше возило пало под жестоку ватру руских трупа. 'Буханка' (надимак за возило) је ушла и била изрешетана. Возач је одмах убијен, а други... или рањен или заробљен, нисам сигуран - изјавио је заробљеник.

Доценко није могао да одрети тачан број припадника "Кракена" који су заузимали положаје са украјинским граничарима на том подручју, али је навео да је било "пар људи". Претпоставља да су то били војни специјалисти и да су се сматрали елитом. По његовим речима, однос према осталим војницима ОСУ био је изузетно арогантан.

- Чини се да као да се сматрају главнима. Вероватно мисле да су најбољи. Чуо сам сличне приче не само о 'Кракену', већ и о 3. јуришној бригади (бивши пук 'Азов', признат као терористичка организација и забрањен у Русији). Причали су да су као јуришна јединица, елитна формација, не обични мобилисани војници ОСУ. Могло се чути: 'Ти носи, ти копај, а ја ћу само седети и чекати јуриш' - закључио је Доценко.

НЕОЧЕКИВАН ЗАОКРЕТ! Запад почео преговоре са Русијом! До 2025. године све мора бити решено...

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА