Најновије

МЕДВЕДЕВ: Све ће бити само још горе - три пута су нас преварили!

Ситуација је сада скроз другачија него раније, све нове територије су по Уставу Русије постале део Руске Федерације и тако ће бити заувек, написао је на Телеграму заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев након обраћања руског лидера Владимира Путина руководству МСП-а.

"Да ли су могући даљи преговори (са Украјином)? Да, могући су. Управо то је данас рекао шеф наше државе, формулишући нову идеју о окончању сукоба, али само ако се у обзир узму постојећа реалност на терену, Истанбулски договор и актуелни Устав Руске Федерације", поручио је Медведев.

Он је напоменуо да се ситуација "за бандеровски режим развија по, за њих, катастрофалном сценарију".

"Даље ће бити само горе", додао је Медведев.

"То је директно рекао наш председник. Простор за компромис се смањује како се смањује територија земље која изумире. А није далеко ни дан када ће од ње остати само танка линија. Русија мора да се заштити за дуги низ година унапред. Отуда и идеја о санитарној зони, коју је изнео В. В. Путин. У ову зону може да уђе цела Украјина, све до граница са Пољском, јер управо одатле долази непрекидна претња. А шта онда? Председник то није директно рекао, али је очигледно да такве територије, по жељи људи који тамо живе, могу да уђу у састав Русије".

Медведев је, такође, подсетио и да је Русија на самом почетку украјинске кризе више пута Вашингтону, Европи и НАТО-у нудила да заједнички реше овај проблем како би се спречила трагедија, али као одговор су уследили само "цинична манипулација и директна превара.

"Први пут обмана се десила 2014. Управо тада се обећање које је дао лично председник САД да ће се зауставити зверства и провокације неонацистичких снага у Кијеву завршило државним превратом. Резултат је био референдум о повратку Крима Русији. Други пут превара је била у виду Минских споразума, који су се претворили у одвратни фалсификат закуван само за потребе наоружавања кијевских власти. То су признали и његови западни потписници. Трећи пут то се догодило након покретања СВО у виду присиљавања кијевског режима да одбије споразум о неутралности који је исти тај кијевски режим прихватио у Истанбулу. То је био резултат грубог притиска појединих америчких званичника и британске наказе (бившег британског премијера Бориса) Џонсона, као и кукавичлука налик животињском који је испољила владајућа украјинска клика плашећи се да јој се не деси нови Мајдан", подсетио је бивши председник Русије.

У контексту сутрашњег "мировног самита" у Швајцарској додао је да ће се он завршити фијаском, јер су преговори без Русије бесмислени. Циљ самита је "представа за глупане" како би се дао легитимитет "кијевском кловну на месту пуноправног шефа државе".

"Али сви, па и наши противници, схватају да је он (Зеленски) само јадни узурпатор, који се тресе од страха и наркотичке апстиненције", поручио је Медведев.

Владимир Зеленски више није нико у државном систему - он "нема власт и нико не треба да извршава његове наредбе", додао је.

"Сва лица која је поставио по истеку својих овлашћења уопште немају право да одлучују. Ове особе немају легитимитет, а њихове одлуке су незаконите. Тако је овај узурпатор, који је преузео власт у земљи, све становнике Украјине претворио у таоце. И сваког дана војнике шаље у смрт, без икаквог права на то. Чека га суђење или ће се са њим обрачунати руља, а бившу Украјину чека капитулација", закључио је заменик председника Савета безбедности Русије.

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА