Најновије

Приштинско ћошкарење за независност: Вјоса моли Турке да им "среде" односе са Шпанијом

Председница привремених приштинских институција узда се у то да ће Ердоган успети да утиче да Шпанија призна "Косово".

Док приштинске власти покушавају да у највишим европским телима попут Савета Европе прогурају независност Косова, њихова борба за признавање лажне државе паралелно се води и по ходницима и ћошковима којекаквих скупова.

Тако је председница привремених приштинских инстититуција Вјоса Османи, јуче, пред камерама, покушала да "преко везе" ургира за "косовско" питање.

Ова идеја јој се "јавила" кад је чула да је Реџеп Тајип Едгоган у Шпанији па је, набасавши у ходнику Самита Процеса сарадње у Југоисточној Европи у Скопљу од турског шефа дипломатије Хакана Фидана затражила да Турска "учини нешто" по питању "односа Косова и Шпаније".

Шпанија је иначе једна од држава које најчвршће поштују суверенитет Србије, и не признају лажно представљање Приштине као државе. Тачније Шпанија и "Косово" немају односе.

Она је међу пет чланица ЕУ које нису признале самопроглашену независност јужне српске покрајине.

Претходни амбасадор Шпаније у Београду Раул Бартоломе Молина више пута је поновио као његова земља не признаје унилатералну декларацију о признавању 'Косова' да се њихова позиција по том питању не мења.

"То је земља која је унилатерално прогласила независност и ми то не признајемо. Чак 'Косово' не називамо територијом. Нисмо за то и то се неће променити", прецизирао је одлазећи амбасадор Шпаније у Србији.

Бивши премијер Албаније: Умало нисмо заратили са Македонијом због "Косова"

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА