Најновије

СПРЕЧЕН УДАР НА МОСКВУ: Турска помогла Русији

Турци испали прави другари...

Турска обавештајна служба упозорила је руске колеге да се у Москви спрема још један терористички напад, након ранијег напада на "Крокус сити хол", пише турски провладин лист "Хуријет".

"После првог напада на концертну дворану, терористичка група је планирала други напад. Планирали су да нападну препуни тржни центар. Турска обавештајна служба спречила је овај други велики напад контактирајући Москву", пише колумниста Ханде Фират.

Напад су, према писању листа, припремили милитанти групе Исламска држава - провинција Хорасан. 

Лист напомиње да су турске обавештајне структуре дуго пратиле активности локалног огранка ове организације у Турској, који је био умешан у напад на католичку цркву Свете Марије у Истанбулу крајем јануара.

Напад на "Крокус сити хол" догодио се, подсетимо, 22. марта ове године. Убијене су 144 особе, а рањена је 551. Четири непосредна извршиоца терористичког напада су ухапшена, а у нападу је, како сматрају истражитељи, учествовало још пет особа.

Истражни комитет Руске Федерације саопштио је да постоје докази да су извршиоци терористичког напада били повезани са украјинским режимом. Према подацима истраге, припрема, финансирање, напад и повлачење терориста преко интернета координисали су чланови поменуте Исламске државе - провинција Хорасан.

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА