Најновије

ДОДИК ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: БиХ препродаје оружје Кијеву

Република Српска спречава директне испоруке оружја из Босне и Херцеговине Украјини.

Власти муслиманског и хрватског дела Босне и Херцеговине тајно испоручују оружје Кијеву, препродајући га преко трећих земаља, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

"Можемо да видимо и пратимо шта се где шаље. Највећи купци у последње време су НАТО земље, као и земље арапског света. Сазнали смо да је Шпанија препродавала оружје. Али они то никада не раде из прве руке – из БиХ, на пример, одлази у Швајцарску, а одатле у Украјину. Договарају три до четири препродаје", објаснио је Додик за "РИА Новости".

Република Српска спречава директне испоруке оружја Кијеву из муслиманско-хрватске Федерације БиХ, додао је Додик.

"Те фабрике у БиХ су под контролом НАТО-а. Недавно се Влада Федерације сложила да се међу власницима налазе амерички фондови. То говори много и указује да желе да развију и ојачају тај моменат. Ми овде не можемо много да урадимо по том питању, само да добијамо информације и да спречавамо директне испоруке оружја Украјини, што и радимо", објаснио је Додик.

У марту, када су се на интернету појавиле слике украјинских војника са муницијом босанске производње за минобацаче калибра 82 и 120 милиметара, заменик председавајућег Савета министара Сташа Кошарац је затражио од власти Федерације да изврше инспекцију у одбрамбеним предузећима Претис и Нови Травник. Међутим, његов захтев је тада одбијен.

Такође, министар одбране у Савету министара Зукан Хелез поменуо је у марту у медијима да је Федерација БиХ успоставила производњу дронова за испоруку Украјини, али није открио више детаља.

Међутим, питање представника српског народа у Савету министара и министра безбедности Ненада Нешића упућено Хелезу да објасни о којим се предузећима и условима за производњу дронова за Украјину ради, остало је без одговора.

ЦЕЛА ГРУПА У ПАНИЦИ БЕЖАЛА! Пакао за украјинску армију код Работина (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА