Најновије

Доктори за Београд: Несторовићев покрет планира ширење и у Црној Гори

"Прија ми овакав резултат, а будући да ће ситуација у свету да се мења, јачаће наша идеја о сувереној Србији окренутој од Европске уније, ка Истоку и БРИКС-у ", изјавио је Несторовић за РТ Балкан.

"Чека нас веома тежак период, резолуција о Сребреници ће резултирати великим притиском на Републику Српску и Србију, и ми ћемо, када стабилизујемо ситуацију у Србију када је у питању покрет, покушати да проширимо деловање и у Црној Гори јер мислимо да српска идеја у Подгорици нема доброг репрезента", каже за РТ Балкан носилац листе "Ми – снага народа" за београдске изборе Бранимир Несторовић.

Додаје да, иако још нису званично објављени резултати пописа, неформално се зна, да се више од 50 одсто грађана ЦГ изјаснило као Срби, а да сви они немају одговарајућег представника у црногорској влади.

"Спајићева влада која је изабрана уз помоћ српских гласова је гласањем за резолуцију о Сребреници јасно издала ту идеју, и мислимо да постоји потенцијал да се ширимо на Црну Гору у будућности, као и на неке друге српске земље, јер ми и јесмо покрет који се залаже за уједињене свих српских земаља", каже Несторовић.

Додаје да ће и признање "Косова" од стране Србије поново бити стављено на дневни ред.

Оценио је да је овај покрет "аномалија у систему која је преживела све могуће кризе", и да ће наставити даље.

"Кад се погледају резултати избора, многе партије са озбиљном инфраструктуром су пропале, а ми смо успели да пређемо цензус, на више од осам одсто, што је фантастичан успех", оценио је наш саговорник и додао да иако немају императив великих резултата, већ да "развијају покрет и идеју".

"Прија ми овакав резултат, а будући да ће ситуација у свету да се мења, јачаће наша идеја о сувереној Србији окренутој од Европске уније, ка Истоку и БРИКС-у ", поручио је Несторовић.

Антонијевић: Имамо снаге, воље и знања

И кандидат за градоначелника овог покрета Борислав Антонијевић оцењује овај изборни успех као "озбиљан" с обзиром на то да њихова листа није била заступљена у медијима.

"Можете ли да замислите шта би било да смо били заступљени, хајде не баш као СНС, али барем као Саво Манојловић? Ми нисмо жељни пажње, знамо шта хоћемо, знамо шта можемо, годинама то доказујемо у својој струци. Ево сада ћемо моћи додатно да се посветимо струци, и бићемо више са пацијентима захваљујући овом нерегуларном процесу", рекао је Антонијевић.

Он је најавио и будуће планове овог покрета, па је тако истакао да је "Ми" предао предлог за повлачење закона о родној равноправности, као и да ће покренути питање доношења резолуције о геноциду НДХ у Скупштини Србије.

"Биће ово доста интересантан период за нас, имамо воље, снаге, али и знања и струке да све покренемо на прави начин", закључио је саговорник РТ Балкан.

НЕ ПОТПИСУЈТЕ ЗАПИСНИКЕ КАО НАРЕДБА: Шта то спрема Саво Манојловић у Београду?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА