Најновије

Приштина обавестила земље Квинте о хапшењу припадника ОВК на Мердару

Приштински званичници позвали су међународну заједницу да предузме конкретне кораке за моментално пуштање на слободу Тефика Мустафе.

Приштина је обавестила земље Квинте о хапшењу грађанина тзв. Косова Тефика Мустафе јуче на административном прелази Мердаре, пренела је Коха.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић јуче је саопштио да је ухапшена особа која се сумњичи за ратни злочин против цивилног становништва на Косову и Метохији. 

Мустафа је, како је објаснио Дачић, наведен у изјавама сведока као припадник ОВК и учесник у отмици полицајаца Горана Маринковића, Живојина Павића и Предрага Милошевића.

Отмица се догодила 19. јуна 1999. године на магистралном путу Приштина-Гњилане, код места Лабљан, након чега се српским полицајцима губи сваки траг.

Министарство спољних послова тзв. Косова је најоштрије осудило хапшење Мустафе и затражило његово моментално пуштање на слободу. 

Како су саопштили, Канцеларија за везу Косова одмах је обавестила дипломатска представништва САД, Велике Британије и других земаља у Београду и упутила званичан захтев Канцеларији за везу Србије на Косову да добије потврду о хапшењу, као и појединости о томе. 

"Најоштрије осуђујемо притварање, хапшење и малтретирање грађана Косова и истовремено позивамо међународну заједницу да предузме конкретне кораке за моментално пуштање на слободу Тефика Мустафе и захтевамо одговорност српске државе за ове самовољне и деструктивне радње које су у супротности са међународним конвенцијама о људским правима", наводе они.

Приштина је позвала своје грађане да им се јаве у случају да се суоче са потешкоћама различите врсте током путовања кроз Србију. 

ДОДИК ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: БиХ препродаје оружје Кијеву

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА