Најновије

Вучић: Имаћемо 63 мандата у Београду, невероватна победа

Председник Србије је подсетио да је СНС имао већину и после 17. децембра у Београду, али да су сматрали, како је рекао да то није довољан легитимитет "јер неки други нису желели да праве коалицију са нама".

Уместо 54 мандата колико је било у децембру, сада ћемо имати 62 или 63 мандата у Београду, а наша листа добила је 52 одсто гласова, изјавио је председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре у СНС-у и додао да су постојали стравични притисци везани са изборе на свим нивоима у Србији.

"Више од годину дана трају стравични притисци везани за парламентарне, покрајинске и локалне изборе. Већину смо имали и после 17. децембра у Београду, 54 од 110, али смо сматрали са два додатна 56 да то није довољан легитимитет, јер неки други нису желели да праве коалицију са нама. Значи, уместо 54 мандата имаћемо 62 или 63", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у штабу СНС у Београду.

Поновио је да листа СНС има 52 одсто гласова, што је, како каже, невероватна победа.

Поводом напада на кол-центре Вучић је рекао да је било тужно гледати и да је то њихово право да позивају људе на гласање, и да једино питање које може да се постави јесте да ли је плаћен закуп за све те просторије.

Додаје да је у Нишу била најтежа политичка утакмица. 

"У Нишу ће бити мој предлог да се разговара и види како да се проблеми убудуће дешавају, јер је једна група грађана, то нису опозиционе политичке странке, оне су убедљиво поражене, добила 23 посто гласова, листа доктора Милића, што никако не смемо да ниподаштавамо. Не смемо да не покажемо поштовање", рекао је Вучић. 

РУСКЕ ТРУПЕ ПРОШЛЕ КРОЗ ВОДЕНЕ КАНАЛЕ: Потпуно расуло украјинске...

Указао је и на убедљиве резултате у Суботици, али и да су у осталим градовима у Војводини биле убедљиве победе. 

У градским општинама у Београду у 15 од 17 општина СНС има значајну већину

"Ми мислимо да је у Београду још нејасна ситуација у две општине, у свим осталима већ имамо већину. Бројимо још Врачар. Убедљива је победа, само је питање један мандат горе или доле. Још се пребројавају општинске листе, али је извесно да је у 15 општина значајну већину има наша коалициона листа", навео је Вучић. 

Посебно је срећан, истиче, због резултата у Ваљеву. 

Додаје да нема ниједног места у Војводини где није била убедљива победа. 

Председник је захвалио народу на великој подршци, посебно женама јер су, како је рекао, више од две трећине дама које су изашле на бирачка места гласале су за листу СНС-а.

Антонијевић: Резултати шарени, "Ми - снага народа" освојила око 10 одсто

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА