Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛАО УДАРНУ ПОРУКУ ТРАМПУ: Ако постане председник и донесе одлуку...

Володимир Зеленски страхује да би кандидат за председника САД-а Доналд Трамп могао постићи споразум о окончању рата на рачун Украјине, тиме показујући слабост Америке. Због тога би, како тврди, Трамп био "председник-губитник", изјавио је Зеленски за Гуардиан.

Британски лист Телеграпх је почетком маја објавио, позивајући се на изворе, да је Трамп развио детаљан план за мирно окончање украјинског конфликта, али неће га откривати до избора у Сједињеним Америчким Државама.
Сада, одговарајући на питање Гуардиана о намерама Трампа да оконча конфликт на Украјини путем територијалних уступака, Зеленски је рекао: "Не разумем, зар он заиста жели бити председник-губитник?".

- Замислимо да је Трамп постао председник и одлучио да оконча рат на рачун Украјине. И на неки начин добио од Путина потврду да је то крај, све је готово. Украјинци се с тим неће сложити, али он тада може рећи да нам не пружа никакву подршку ... Какав би онда био нови председник САД-а у очима света? - рекао је у видео интервјуу који објављује украјински канал "Ми смо Украјина".

Према мишљењу Зеленског, утицај САД-а би се тада у смислу институционалности анулирао. Америка би престала бити "велики играч". Као последица тога, према његовом мишљењу, на сцену би ступили лидери других земаља, што би довело до почетка Трећег светског рата.
Трамп је раније више пута изјавио да, у случају свог поновног избора, намерава постићи решење сукоба између Русије и Украјине за само 24 сата. Портпарол руског председника Дмитриј Песков, коментаришући Трампове речи, истакао је да је ово сувише комплексан проблем за тако једноставно решење.

ЦЕЛА ГРУПА У ПАНИЦИ БЕЖАЛА! Пакао за украјинску армију код Работина (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА