Најновије

Володин открива: Пет разлога Вашингтона да се отарасе Зеленског

Улагања Вашингтона и Брисела у Владимира Зеленског нису се исплатила, стога је дошло време да га се реше, оцењује председник Руске думе.

Вашингтон и Брисел одлучили су да се отарасе Владимира Зеленског, за шта постоји пет разлога, између осталог, због ниског нивоа подршке грађана и зато што није оправдао њихова улагања, навео је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Као прво, напомиње Володин, рејтинг Зеленског опада, па га је тако у мају подржало само 17 одсто грађана Украјине, што долази у позадини планова за смањење старосне доби за мобилизацију, економских проблема и тешке ситуације на бојном пољу.

"Друго, Зеленском је истекао мандат, за разлику од Врховне Раде, он више није легитиман. Данас је једини легитимни орган власти у Украјини Врховна рада", написао је Володин на Телеграму.

Као трећи разлог, Володин наводи да су Зеленски и његови послушници изгубили поверење Вашингтона и Брисела, те су САД и ЕУ принуђене да створе посебне комисије за праћење коришћења средстава додељених Зеленском због чињенице да се новац краде, а оружје препродаје.

Према његовим речима, још један фактор за ослобађање од Зеленског су неуспеси кијевског режима на бојном пољу, где губици Оружаних снага Украјине, који се не могу надокнадити ни у условима потпуне мобилизације, износе више од 50.000 људи сваког месеца. 

Као последњи разлог, Володин наводи да је Украјина банкротирала и да је крајем прошле године, јавни дуг Украјине достигао 80 одсто БДП-а. 

"Без новца Вашингтона и Брисела, Кијев не може да испуни своје обавезе према грађанима. У овом тренутку, Кијев није успео да се договори о реструктурирању дуга од 20 милијарди долара. Претходни споразум истиче 1. августа. Светска банка верује да ће се земља суочити са банкротом ако 2025. године западни кредитори одбију да отпишу дугове Кијева, укључујући дугове приватних компанија и банака", закључио је.

ПУТИН ЖЕСТОКО ЗАПРЕТИО: Ако им дате оружје, можемо да повучемо озбиљан потез

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА