Најновије

Мање од седам дана пред изборе у Француској: Све јаче Национално окупљање Марин ле Пен

Десничарско Национално окупљање Марин ле Пен поново бележи скок популарности и то уочи првог круга ванредних парламентарних избора у Француској у недељу, 30. јуна, показала је "Блумбергова" анкета, док је све вероватније да ће председник Емануел Макрон морати да дели власт с опозицијом.

Странка је повећала своје вођство за 0,3 одсто на 34,2 процента, док је левичарски савез назван "Нови народни фронт", који окупља социјалисте, комунисте, зелене и крајње левичарску Непокорену Француску, други са 28,2 одсто (скок више од 0,1 посто). Макронов Препород с партнерима је на трећем месту са 20,6 одсто подршке.

Док већина анкета предвиђа да ће Национално окупљање формирати највећу групу у Народној скупштини, али да неће имати 289 места потребних за апсолутну већину, најновије истраживање "Одоксе" указује на то да ће странка освојити између 250 и 300 места. Француски систем гласања у два круга, међутим, чини свако предвиђање непрецизним, с обзиром на могућност да у другом кругу учествује више од два кандидата.

Сценарио у којем Национално окупљање осваја највише места у парламенту, али му недостаје апсолутна већина потенцијално ће довести до застоја у скупштини, што пак значи да не би могао да се усвоји ниједан закон.

Макрон је расписао ванредне парламентарне изборе пошто је његова странка Препород поражена од Националног окупљања на изборима за Европски парламент.

РАСПАД СИСТЕМА: Командант "Азова" оптужио важног украјинског генерала да ради за Русе

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА