Најновије

„Имају рок од 40 дана да усвоје закон или ће 41. имати блокаде кључних тачака и железница“: На „свелитијумском сабору“ у Лозници изнет један

У Лозници се вечерас одржава протест против пројекта "Јадар" компаније Рио Тинто, а који предвиђа отварање рудника литијума.

На крају протест Маријана Петковић прочитала је један захтев који имају еколошки активисти и том приликом је најавила нове блокаде, уколико тај захтев не буде исупњен у року од 40 дана од тренутка када предају захтев Влади Србије од понедељка.

Захтев је законска забрана примењених геолошких истраживања и истраживања и експлоатација литијума и бора у Србији.

"Сад ћете лепо преко лета смислити како ћете. Рок је 40 дана, 41. дан не буду ли усвојили тај закон ми ћемо блокирати Србију, али сад ћемо да малтретирамо њих", рекла је Петковић.

"Блокираћемо кључне тачке, железнице да не може Кинез из Бора да вуче наше злато, блокираћемо да не може мафија из Босне да вуче угаљ који има 30 посто више сумпора, само по џепу њиховом, јер све то они добро стављају у своје џепове и све су богатији. Пругу је много лакше блокирати него пут", додала је она.

Она је навела да ће овај захтев бити предат у понедељак на писарницу Владе Србије и додала да од тада почиње да тече рок од 40 дана.

"41. дана само ће бити где је блокада... Пруга је само почетак... То је крај или наш или њихов, нема кући", поручила је она.

Након тога су окупљени кренули у шетњу до зграде Општине Лозница.

Организатори су поручули да је "ово последња шетња".

СИТУАЦИЈА ИЗМИЧЕ КОНТРОЛИ! Свет чека одлуку Америке, ако пристану да подрже савезнике…

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА