Најновије

Истраживање јавног мњења: Већина Црногораца подржава резолуцију о геноциду у Јасеновцу

Уколико би на наредним парламентарним изборима све партије самостално наступиле, Покрет Европа сад (ПЕС) би освојио 22,8 одсто гласова, а Демократска партија социјалиста (ДПС) 21,1 одсто, резултат је анкете црногорског научно-истраживачког института.

Најављену иницијативу о Резолуцији о геноциду у Јасеновцу подржало би 41,7 одсто грађана Црне Горе, показују подаци истраживања Института ДАМАР, које је спроведено од 16. до 23. маја, преносе црногорски медији.  

Према тим подацима, против ове иницијативе би било 32,5 одсто, а формиран став на ову тему није имало 25,8 одсто испитаних грађана.

Истраживање је показало и да је црногорски председник Јаков Милатовић, са просечном оценом 3,26, најбоље оцењени политичар у Црној Гори.

Наводи се да након Милатовића следи председник Владе Црне Горе и лидер Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић са просечном оценом 3,09.

Бивши председник и премијер Црне Горе и некадашњи председник Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић је на трећем месту са просечном оценом 2,77.

Према резултатима истраживања на четвртом месту је бивши председник Скупштине и лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић са просечном оценом 2,73, а пети је бивши премијер и председник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић, који, према истраживању има просечну оцену оцена 2,67.

Председник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић је на шестом месту са поросечном оценом 2,59, док је након њега председник ДПС Данијел Живковић, чија је просечна оцена 2,53.

Осми је председник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић који има просечну оцену 2,5.

Истраживање  Института ДАМАР је показало и да, уколико би на наредним парламентарним изборима све партије самостално наступиле, Покрет Европа сад (ПЕС) би освојио 22,8 одсто гласова, а Демократска партија социјалиста (ДПС) 21,1 одсто

Подаци истраживања показују да би Нову српску демократију гласало 7,7 одсто грађана, Демократску Црну Гору седам одсто, Бошњачку странку 6,7, а Демократску народну партију шест одсто.

Грађански покрет УРА освојио би 3,9 одсто гласова, а Социјалистичку народну партију заокружило би 3,7 одсто испитаних.

Из ДАМАР-а су саопштили да резултати истраживања говоре и да би на наредним парламентарним изборима сигурно гласало 44,8 одсто грађана, а вероватно би гласало 27,9 одсто.

Како су навели, 13,5 одсто грађана је неодлучно, док бирачко место сигурно не би посетило 13,8 одсто грађана.

Према истраживању чланство Црне Горе у НАТО савезу подржава 53 одсто испитаних грађана, супротног мишљења је 39,4 одсто, а неопредељено је 7,6 одсто грађана.

Да Црна Гора буде део Европске уније (ЕУ) желело би 71,3 одсто испитаника, шест одсто нема јасан став по том питању, док је против ЕУ чланства 22,7 одсто грађана, саопштили су из ДАМАР-а.

РУСИ ПОГОДИЛИ ЦЕНТАР КОНТРОЛЕ БЕСПИЛОТНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Све је српжено за једну секунду (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА