Најновије

Оборен украјински Су-25, погледајте комплетне губитке дуж целе линије фронта

Министарство одбране Руске Федерације објавило је дневни извештај о току СВО, а како се наводи, јединице руске војске успеле су да заузму боље положаје дуж читаве линије фронта и нанесу значајне губитке у људству и техници непријатељским снагама.

Тако је оперативно-тактичка група "Север" одбила три контранапада и наставила напредовање у дубину територије непријатеља. На Харковском правцу, руска војска неутралисала је готово 150 војника, три оклопна возила, лансирно возило система ПВО "оса", хаубицу М777 америчке производње, као и хаубицу Д-30.

Војници групе "Запад" заузели су повољније положаје на фронту, неутралисали готово 400 војника, а уништено је и три оклопна транспортера, осам оклопних аутомобила, три хаубице Д-20, хаубица "мста-б", и самоходна артиљеријска хаубица "гвоздика".

Јединице групе трупа "Југ" поправиле су ситуацију дуж линије фронта, а непријатељ је изгубио готово 470 војника, два борбена возила пешадије, три оклопна аутомобила, као и хаубицу "мста-Б".

Оперативно тактичка група "Центар" побољшала је тактички положај и одбила пет контранапада непријатеља. Неутралисано је готово 370 украјинских војника, уништена су четири борбена оклопна возила, два оклопна аутомобила, хаубица М777, самоходна артиљеријска хаубица "гвоздика", две хаубице Д-30 и хаубицу М119 америчке производње.

Јединице групе трупа "Восток" заузеле су повољније положаје, неутралисале готово 130 војника, два борбена оклопна возила и седам возила.

Борци у саставу групе "Дњепар" неутралисали су готово 75 војника, уништили три возила, две хаубице М777 произведене у САД, хаубице Д-20 и "мста-б", док су посаде ПВО успеле да оборе јуришни авион Су-25 украјинског ратног ваздухопловства.

Током дана, укупно је оборено 18 ракета лансираних из система ХИМАРС, две вођене бомбе "хамер" француске производње, као и 41 беспилотна летелица Оружаних снага Украјине. У извештају се наводи и да су посаде обалских ракетних система "бастион" у саставу Црноморске флоте извршиле нападе по низу копнених циљева украјинске војске.

Руси у Парасковјевки, Украјинци беже са периферије (МАПА, ВИДЕО)

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА