Најновије

ЗАХАРОВА ОСУЛА ПАЉБУ ПО АМЕРИМА: Обелоданићемо деценију америчких „лекција о демократији“

Министарство иностраних послова Русије ће објавити списак изјава које су амерички званичници износили последњих десет година на тему демократије и држања лекција Вашингтона, упућених владама других држава, изјавила је портпаролка руског министарства иностраних послова Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: ria.ru)

„Направићемо посебну рубрику на друштвеним мрежама Министарства. Тамо постоје цитати наших америчких колега, где су они претходних десет година учили цео свет демократији. Како су држали лекције, коментарисали и вршили јавно бичевање“, изјавила је Захарова на Јутјуб калану „Соловјој лајв“.

Према њеним речима, „лекције о демократији“ из Сједињених Америчких Држава последњих година су изгледале као изругивање оних земљама у којима је ситуација била изузетно напета због унутрашњих проблема.

„На много начина то је било ругање, имајући у виду унутрашње проблеме. Веома често, директно учествујући у изазивању унутрашњих проблема у другим држава, они (САД) су обавезно давали такве јавне изјаве у међународним организацијама, на друштвеним мрежама, на брифинзима и тако даље“, додала је Захарова.

Портпаролка је објаснила да на тај начин руски МИП једноставно намерава да Вашингтон подсети на будућност.

„Када Вашингтон следећи пут пожели, а то ће се догодити ускоро, да држи лекције из демократије и говори како треба живети и решити унутрашње проблеме, имаће материјала за подсећање“, рекла је она.

​Хиљаде демонстраната преплавило је у суботу улице, тргове и мостове у градовима широм Америке на протестима због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда. Протести против полицијске бруталности и расизма одржани су у Чикагу, Вашингтону, Њујорку, Сан Франциску, Филаделфији.

Подсетимо, Флојд је преминуо 25. маја у Минеаполису пошто му је полицајац током акције привођења скоро девет минута коленом притискао врат.

Протести који су почели у Америци након убиства Џорџа Флојда раширили су се по целом свету.

Кина има новог и веома моћног непријатеља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА