Најновије

Почиње контраофанзива! Следи жесток обрачун!

Кијев је довео резерве на Харковско подручје и сада ће покушати да изврши контраофанзиву, претпоставио је у разговору за РИА Новости официр руске војске из групе "Север" са позивним знаком Атлет.

Група "Север" води офанзиву у Харковској области од 10. маја. Непријатеља су већ успели да потисну више од 10 километара од руске границе. Тренутно се воде тешке борбе за насељена места Волчанск и Липци.

- Непријатељ ће вероватно покушати да нас потисне са заузетих положаја и пре или касније ће извршити контраофанзиву - објаснио је Атлет.

Такође је говорио о новој тактици Оружаних снага Украјине на овом подручју. Према његовим речима, украјинске трупе врло активно користе дронове, "не штеде их чак ни за појединачне пешадинце."

- На тај начин покушавају да неутралишу нашу предност у артиљеријској ватри. Последњих дана су учестали њихови покушаји да обарају наше беспилотне летелице својим, таранирањем. Не успева им увек, али неколико 'птица' смо изгубили због те тактике. Ипак, ни ми не губимо време и ударамо по непријатељу свим што имамо - рекао је официр.

Руси започели операцију “Swing”! Рат је управо ушао у нову фазу, Украјина не зна шта ју је снашло!

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА