Најновије

ЖЕСТОКО СЕ КУВА У НИШУ: Опозиција има поруку за СНС

Др Драган Милић испред групе грађана казао је на конференцији за новинаре коју је у Нишу организовала опозиција да би било витешки да Српска напредна странка витешки призна пораз.

- СНС нема већину у НИшу и то цела Србија зна. Признајте оно што је истина, да сте изгубили Ниш - казао је др Милић.

Он је истакао да највећа општина у Нишу Медијана жели нове људе. То, како каже, показује разлика у гласовима, која је 6.000.

- Већ смо се договорили да укинемо нека непотребна радна места која су служила за подмирење гласачког тела. Радићемо за добробит грађана, а не странке – нагласио је др Милић.

Ђорђе Станковић испред коалиције "Бирамо НИш" говорио је о свим неправилностима које је уочио правни тим који је током ноћи прегледавао бирачке спискове и резултате избора.

- Уз помоћ Руске странке која није ни могла да се кандидује они су додали потребне гласове. Ми смо још 21. маја поднели кривичну пријаву против те странке, као да смо знали. Оно што желимо је да се призна објављени резултат 3. јуна у 5 часова ујутро када је недвосмислено опозиција победила на изборима. То је стварни резултат, а не онај касније који се појавио, када су додавали фантомске гласове - нагласио је Станковић.

Он објашњава да су се на многим изборним местима, што је утврдио њихов правни тим, накнадно појављивали нови гласови, да се не слаже број уписаних бирача са онима који су изашли, да је утврђено да на многим бирачким местима има више гласачких листића него лица која су уписана у бирачки списак.

- Ишли су на микро додавање, како се не би приметило, али смо ми све прегелдали. Ићи ћемо правним путем и док не испцрпимо све могућности доказивања изборне крађе, нећемо одустати - нагласио је он.

Подсећања ради, током ноћи између уторка и среде правни тим коалиције "Бирамо Ниш" је прегледао сав материал ГИК.

Према првим резултатима Градске изборне комисије, на локалним изборима у Нишу листа "Александар Вучић - Ниш сутра" освојила је 44,31% гласова, односно 30 мандата, група грађана "Др Драган Милић" 24,49% гласова и 16 мандата, коалиција "Бирамо Ниш" 16,2% гласова и 10 мандата. По 2 мандата освојили су Крени-промени "И ја сам Ниш" (3,93%) и "Уједињени - Нада за Ниш" (3,88%), док је један мандат припао Руској странци.

По броју гласова Нишлија и Нишлијки, опозиција има више гласова, само четири опозиционе листе које су прешле цензус имају 53.799 глас.

НА СКОРО ШЕСТ КИЛОМЕТАРА: Уништено људство ОСУ противтенковским топовима - погледајте! (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА