Најновије

ЗВАНИЧНО: Звезда је шампион!

Директор Кошаркашке лиге Србије (КЛС) Александар Грујин званично је регистровао прекинути меч финалне серије плеј-офа између Партизана и Црвене звезде службеним резултатом 20:0 у корист црвено-белих, саопштено је из КЛС.

Како се наводи, одлука је донета на основу члана 20 став један и став два (20.2.1) ФИБА службених правила игре.
Кошаркаши Црвене звезде су на тај начин тријумфом 2:0 у финалу освојили девету узастопну, а укупно 24. титулу шампиона државе.

Како је наведено у саопштењу, за најкориснијег играча финала изабран је кошаркаш црвено-белих Дејан Давидовац, који је уједно понео и титулу најбољег стрелца.

Други меч финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије између Партизана и Црвене звезде прекинут је синоћ у београдској Арени при резултату 57:45 за црно-беле на седам минута и 54 секунде до краја треће четвртине.

До прекида је дошло након бројних увреда са трибина, а затим и гађања кошаркаша Звезде тврдим предметима.
Кошаркаши Звезде напустили су терен, а касније су то исто урадиле судије и играчи Партизана. После паузе од сат времена и након што навијачи Партизана напустили халу, на терен су се вратили кошаркаши Звезде и судије.
По правилима су сачекали црно-беле 15 минута, а пошто се нису појавили судије су одсвирале крај.

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да ће церемонија доделе пехара шампиону Србије и медаља бити организована вечерас од 19 часова у хали "Александар Николић".

"Наш клуб је у четвртак у 14 часова добио и званичну одлуку Кошаркашке лиге Србије да је друга утакмица финала која није завршена у среду увече у београдској Арени, регистрована према пропозицијама такмичења службеним резултатом 0:20 за Црвену звезду, која је тиме и девети пут узастопно постала шампион наше земље и заокружила изванредну сезону трећим пехаром", истиче се у саопштењу Црвене звезде.

У саопштењу Звезде се наводи да сви заинтересовани Звездаши могу присуствовати овој церемонији вечерас од 19 часова, а улаз у халу биће омогућен на трибинама Ц и Д.

ДОДИК УОЧИ САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Затражићу да Српска учествује на Форуму БРИКС

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА