Најновије

ЧОВИЋ О ПАРТИЗАНУ: Они су институција, имају и најбољег тренера, а онда дође згодни Грк и буде 8:0!

Прославили су кошаркаши Црвене звезде нову титулу. Веома успешна сезона је иза црвено-белих јер су покупили све трофеје на домаћој сцени. После пехара Купа Радивоја Кораћа и прстена АБА лиге, освојена је и Кошаркашка лига Србије.

Славље поводом новог трофеја уприличено је у “Пиониру”, где је додељен пехар капитену црвено-белих Бранку Лазићу. Председник Црвене звезде Небојша Човић дочекан је овацијама по уласку у дворану. После прославе на конференцији за медије новинарима се обратио први човек клуба са Малог Калемедгана. Осврнуо се Човић на целу сезону.

– Хвала лепо што сте дошли у овом броју да обележимо трећи трофеј. Јако специфична и тешка сезона је за нама. И сами знате да смо формирали тим који је,  бар што се тиче Евролиге имао веће амбиције,  али тако је у Евролиги. Не можете све да испланирате. Имали смо велика очекивања од првог плеја, Шабаза, као и очекивања од веома компетентног и стручног тренера Душка Ивановића. После пет победа, догодило се нешто супротно и морали смо у ходу да мењамо одређене ствари – рекао је Човић.

КАДА ПАРТИЗАН ОСВАЈА ТРОФЕЈЕ, ТО ЈЕ ОНДА НАЈВАЖНИЈЕ

Потенцирао је важност ових трофеја.

– Ја знам да то није популарно и да се појављују они који коментаришу. Међутим, на крају сезоне се врши сабирање и одузимање свега што сте прошли. Наш резултат је омаловажаван и после Купа Радивоја Кораћа са тексовима, причама о “Франкештајнским тимовима”. Све смо издржали, а онда је и АБА лига постала неважна. Када Партизан освоји, то је најважније, а ми када освојимо то је неважно. Значајно је то појачано, нарочито преко одређених медија.

Човић је прокоментарисао дешавања од среде увече када се кошаркаши Партизана нису појавили на паркету, па је меч регистрован службеним резултатом 20:0 за Звезду.

– Ми немамо везе са оним што се дешавало синоћ. Били сте сведоци свега. Крећу разноразне приче… Три трофеја смо освојили по четврти пут од 2011. године. Деветим узасопним трофејом првака Србије и се поносимо, ту је и седам титула АБА лиге, одређени број трофеја Купа Радивоја Кораћа. Видим да има оних који се страшно разумеју у кошарку, видим да ће да се омаловажавају све. 

НАША ТАКТИКА НИЈЕ БИЛА ДА ЈАШЕМО ПО СУДИЈАМА

Председник Звезде је похвалио рад Јаниса Сферопулоса и додао да никада нису вршили притисак на судије током сезоне.

–  Звезда је доласком Јаниса показала да је врло добро склопљена хемија, као и са Смартом, који је отишао, и са Гилеспијем, ког зовемо “Гиле”. Јанис се није плашио да дође када смо имали пред нама два дербија. Питао је, да ли хоће да померимо његов долазак, када се заврше дербији, а он је рекао да хоће одмах да дође и да кренемо да радимо. Први дерби смо сами себе победили, што не умањујем као победу Партизана. Онда смо добили неку искрену причу, од Јаниса, компетентног тренера, који је рекао да ћемо сигурно да узмемо све ове титуле. Шта ћемо да урадимо у Евролиги, то зависи од других фактора. Имали смо пуно повреда. Све то када се сабере, честитам и стручном штабу, и људима у менаџменту, и играчима на свему што су дисциплиновано издржали. Наши играчи нису јурили судије, нисмо вршили притисак, наша тактика није била: “490 минута јаши по судијама”. Нико у медијима није писао о квалитету, о начину игре него о кукању. Треба да се бавимо кошарком. Све смо то издржали, комплетне медијске нападе и показали чврст карактер у сезони у којој смо освојили три трофеја.

НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ У ЕВРОЛИГИ ЈЕ ЦИЉ ТОП 8

Рекао је да је могао да се направи бољи резултат у Евролиги.

– Да ли смо могли боље у Евролиги? Јесмо. Исто је када си 16. или 11. на неки начин, ако не уђеш међу 10 како смо планирали. Окрећемо се новој сезони са циљевима који су већ делимчно постављени. Један од тих циљева је да уђемо у Топ 8 Евролиге. Наравно, што се тиче Купа, АБА и домаћег првенства, ту је све јасно.

Причао је и о Партизану.

– Наш стручни штаб није провоцирао никога. Треба да се оправдају огромне паре, те паре су државне и те паре треба оправда господа која их је потрошила, а ми за то ништа нисмо криви. Они су најбољи клуб, институција, имају најбољег тренера, а то стварно мислим. Они имају најбољег председника, директора, маркетинга. Онда дође господин Грк, згодни Грк и буде 8:0. Све остало закључите сами. Ми смо расположени за сарадњу са медијима. Можда сам ја некад био жустрији, али никада нисам рекао да имате “франкенштајнске редакције”. Никада то нисам рекао. Имао сам приступе различите, али на крају рад да резултат. Без обзира колико неког процењујете, морате га ценити по раду. Још једном и вама сам врло завалан. Ако је било одређених проблема са наше стране, ништа није било намерно, ако са ваше стране није било злонамерно.

О ТЕОДОСИЋУ, ХАНГИ, ЈАГУ…

Човић је говорио и о појачањима и о будућности појединих играча.

– Ханга је повређен. Мислим да ових дана треба да вади те игле из руке. он има уговор још годину дана. Видећемо у разговору са тренером. Завршен је Плавшић, завршен је и Рокас, мислим да ћемо и са Јагом нешто дорадити. Што се имена нових тиче, ми радимо интензивно на појачањима. да ли сте нека појачања погодили, није време. Још увек се играју неки шампионати. Доста је вруће то што се појављује…

О статусу Милоша Теодосића…

– Одлука је на Милошу, ако може све да издржи, а мислим да може. Милош треба да остане у кошарци. Тај квалитет и ту кошаркашку интелигенцију не можете да добијете стално.
Човић је говорио и о младим играчима. Истакао је да је Топића створила Звезда, а не Мега.

– Држава је некад планирала да Звезда нестане. Да не помињем Бориса Тадића и неке пре њега шта су радили. Зато смо захвални овој гарнитури и председнику Вучићу који разуме и даје, не само Звезди. Некада је било забрањено да се дају паре Звезди, да добију динар од било кога… ФМП је мало испустио тај концепт, а отворио се простор за неке друге. Не патим од тога да ли смо први или не. Успели смо да направимо неке играче који иду ка првом тиму. Рецимо Топић. Није га правила Мега, Звезда га је правила. Ово је истина. Ко је Костића направио? Звезда. Има ту још дечака који су интересантни. Желим да тај концепт појачамо, али не желим да журим. Ту бројим и Јоцу Антонића, пре тога, Клипу,. Ви сте мислили на Аврамовића. И он је у оптицају. Морамо да уважимо све људе који су радили. Живот не почиње ни од мене, а не ни од других. Звезда је постојала и пре нас, а биће и после нас. Тај прелазак из јуниоре у сениоре је проблематичан.

НИСАМ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ ПАРТИЗАНУ

Човић се осврнуо и на Евролигу. Очекује да загарантовано место Звезда у елитном друштву имамо од сезоне 2025/26. “Пецнуо” је и Партизан.

– Можеш да будеш и први у Евролиги, што не значи да ћеш тамои остати. немамо гарантовано место. нада се да ће то бити у сезони 25/26. Рекао сам и амбиције, да нападнемо 8, па онда и Ф4. Нисмо успели, али смо освојили три трофеја. Сви ти који држе предавања, отворено је место да дођу и пробају шта могу да ураде. Нисам никада бежао од критике. Сећам се критика оних који су причали да је Јокић дебео, а он испаде најбољи. Ја нисам ни лак ни мек човек, али морам да кажем да сам се уморио. Отишао сам у пензију, а обећао сам Партизану да ће да буде први кад одем у пензију. Нисам испунио обећање због сатанистичких порука прошле године када сам био у болници. Нисам испоштовао реч и видећемо шта ћемо за следећу сезону.

Постављено му је и питање да ли планира да и даље остане на челу клуба са Малог Калемегдана.

– Ја нисам донео одлуку да ћу да напустим., Мандат ми истиче 2026. године. Саветују ми да одем са три трофеја. Ово је мој 25. трофеј са Црвеном звездом. Да, рекао сам да је Дрчелић неко са енргијом који може да покрије доста послова. Одмах су се многи залетели у граду – завршио је председник Црвене звезде Небојша Човић.

Опозиција испред ГИК Ниш: Наставља се прегледање бирачког материјала

Извор: Maxbetsport.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА