Најновије

ЂИЛАС ПРОЗИВА ХИЛА: Више Вам нису битни извештаји ОДИХР-а?

Председник Странке слободе критикује америчког амбасадора у ставу о извештају ОДИХР о локалним и београдским изборима.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да је амбасадор Сједињених америчких држава у Београду Кристофер Хил отишао корак даље у "подршци организованој криминалној групи која је заробила Србију".

"У децембру је господин Хил ћутао о крађи гласова, притисцима на бираче, огромном броју гласача са лажним пребивалиштем. Изјављивао је да се радује наставку сарадње са Александром Вучићем и поручивао опозицији да одустане од борбе и да седи код куће. Наредне месеце је потрошио да убеди део опозиције да изађе на унапред покрадене поновљене изборе у Београду", рекао је Ђилас.

Сада, у јуну, како се наводи у саопштењу, говори да мишљење посматрача из мисије ОДИХР-а, који су навели читав низ неправилности, није битно.

Не помиње да је на београдске изборе изашло чак 210.000 бирача мање него у децембру, да нису учествовале три од четири највеће опозиционе странке, да ниједна од кључних препорука ОДИХР-а није примењена", наводи Ђилас, саопштено је.

Додаје да амбасадор "изговара, без имало стида, да је било мање проблема него у децембру иако су сви видели још веће притиске, пребијања опозиционих активиста и брутално кршење закона од стране Вучићевих медија, чији су уредници почели и да туку новинаре".

Ђилас се пита како Хил није видео "оноликог Милорада Додика, становника Лакташа, како гласа на локалним изборима у Београду па изјављује да су миграције бирача заустављене".

"Човек гласао у његовом комшилуку, сликао се, дао изјаву за телевизије, а он нема појма о томе. Једино објашњење је да нема телевизор у амбасади. Ако је тако, предлажем да се обрати свом пријатељу Вучићу. Његова странка за глас поклања сигурним и капиларним гласовима телевизоре. Њему ће поклонити бар пет. Он нема право гласа у Србији, али његов сигурни глас, кад год да се огласи, Вучићу пуно вреди", закључује Ђилас.

ОРБАН: Запад је близу тачке без повратка, Мађарска може да се повуче из свих НАТО мисија

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА