Најновије

НЕШТО СЕ КУВА: На конференцији у Швајцарској може бити изненађења

Москва ће током председавања асоцијацијом испробати нови формат сарадње БРИКС-а са "партнерским државама", објаснио је портпарол Кремља.

На предстојећој мировној конференцији о Украјини у Швајцарској могло би да буде изненађења, поручио је портпарол Кремља Димитриј Песков.

Како је додао, и председник САД Џозеф Бајден би могао да се појави на конференцији.

"Москва не искључује да би амерички председник Џозеф Бајден ипак могао да присуствује конференцији о Украјини у Швајцарској, упркос изјави Вашингтона да ће САД представљати потпредседница Камала Харис, рекао је Песков.

Он је објаснио да тренутна ситуација у свету не може да се пореди са Кубанском ракетном кризом, будући да је тада биполарни систем био одржив, а да се данас све руши и пуца по шавовима. 

Песков је додао да се тренутно многи западни новинари враћају у Руску Федерацију, те да се планира поновно отварање страних корпорација.

"Без обзира шта неко прича, то ширење НАТО-а ка истоку није додало безбедност земљама источне Европе, већ напротив", рекао је Песков у интервјуу на маргинама СПИЕФ-а.

Москва ће током председавања асоцијацијом испробати нови формат сарадње БРИКС-а са "партнерским државама", додао је Песков.

Песков је нагласио да БРИКС поздравља све, али да је број заинтересованих сада већи него што организација може да прими, па је једина алтернатива нови режим сарадње са "партнерским државама".

РУСИ ИМ ПРЕСЕКЛИ ПУТЕВЕ ПА УДАРИЛИ ЖЕСТОКО: Потпуно расуло украјинске армије (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА