Најновије

Тежак пораз украјинских добровољаца! Русија их збрисала до последњег: Нокаутирани су...

Добровољци који су се придружили украјинским трупама на почетку специјалне војне операције практично су нокаутирани током борби, наводи руско Министарства одбране.

- Непријатељска пешадија сада попушта, јер они добровољци који су дошли на почетку Специјалне војне операције, они су постепено нокаутирани. Уморни су, одлазе. Сва ова резерва је употребљена пре садашњег времена - каже припадник добровољачког корпуса Групе снага „Југ“ са позивним знаком „ВВ“ на снимку који је доставило Министарство одбране.

Војник је такође додао да нове непријатељске снаге које се тренутно налазе на првој линији имају знатно нижи ниво обучености, пошто је руководство Оружаних снага Украјине свело време за обуку својих војника на минимум.

За разлику од непријатеља, Оружане снаге Русије редовно, између борбених дејстава, спроводе борбену координацију јединица и обучавају особље на полигонима у позадинским зонама специјалне војне операције. Они практикују употребу таквих тактика као што су кретање током борбе, потискивање ватрених тачака и снајперских положаја помоћу ручних јуришних граната, противтенковских бацача граната и малокалибарског оружја у условима визуелног контакта са непријатељем.

- Када је прошао јуришну обуку, борац, посебно у режиму рововског ратовања, након 1-2 месеца почиње да губи стечене вештине и морамо бити спремни за покретни рат, односно по могућности да борци на полигону проводе слободно време – додао је војник.

УКРАЈИНЦИ КРЕНУЛИ У ЈАК НАПАД: Жесток ударац се на крају завршио катастрофом, Руси задржали позиције

Извор: информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА