Најновије

Украјинска војска покушава да пређе Дњепар, али то се завршава кобно

Кијевски режим шаље своје војнике у сигурну смрт када им предлаже да прелазе Дњепар, јер руске снаге имају одличан преглед на обе обале и онемогућавају непријатељске операције, рекао је гувернер Херсонске области.

Украјинске трупе све чешће покушавају да пређу Дњепар и учврсте се на левој обали узводно од реке, међутим то им не успева јер руске трупе имају добар преглед на обе обале, рекао је гувернер Херсонске области Владимир Саљдо.

"Ако је раније непријатељ као перспективне тачке бирао места попут добро познатог насељеног подручја Кринки, сада је променио тактику и покушава узводно уз Дњепар, у горњем делу реке. Више не покушавају да пређу у делу где су острва, већ у близини Каховке", рекао је Саљдо.

Покушавају да дођу до насеља Дњепрјани јер због пустог резервоара у Каховки, у том делу могуће је брже прећи Дњепар, објаснио је Саљдо.

Али, с друге обале се све јасно види, јер је скоро километарска зона потпуно отворена, руска војска има утврђења и поуздану заштиту, додао је Саљдо.

"Покушаји преласка Дњепра завршавају се кобно по украјинске војнике које кијевски режим намерно шаље у сигурну смрт, јер је повратак са леве обале практично немогућ", закључио је Салдо.

Руска војска пробија одбрану непријатеља, напредује према Красноармејску и Часовом Јару (МАПA)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА