Најновије

Кнежевић: Хвала „спонзорима” Резолуције против српског народа – ујединили су нас у отпору

Председник Деморатске народне партије Црне Горе и народни посланик у црногорској скупштини Милан Кнежевић рекао је да се „захваљује спонзорима и коспонзорима резолуције против српског народа” јер су они ујединили све присутне на Свесрпском сабору који се одржава у Београду.

„Посебно желим да се „захвалим” и амандманлијама и преамбулашима из црногорске Владе, јер су нас ујединили на овом сабору, у пркосном отпору злокобној намери да се најстрадалнији народ на Балкану прогласи геноцидним”, рекао је Кнежевић на седници Влада Србије и Републике Српске у Палати Србија у Београду.

Он је нагласио да су се након референдума 2006. године Срби у Црној Гори суочавали, и да се и даље суочавају са покушајима, како је рекао, „асимилације и идентитетским инжењерингом”.

„Убијали су нам српски језик, протеривали су нам из уџбеника Десанку Максимовић, чика Јову Змаја, Добрицу Ћосића. Понижавали су нас и вређали признајући тзв. државу Косово, хтели да нам отму наше светиње, потапали нас у воду заборава како би заборавили да смо делили заједничку прошлост, поразе и победе и објашњавали нам да је после 2006. године срамота да се национално изјасниш као Србин и да је срамота да кажеш да си гласао за заједничку државу са Србијом у том периоду”, рекао је Кнежевић.

Ризикујући да, додао је, у актуелној Влади Црне Горе не добије ни место „ложача котлова” и без намере да преиспитује државно-правни статус Црне Горе, рекао је да жели да на Свесрпском сабору јасно саопшти да се поноси чињеницом што је Србин из Црне Горе, из Зете, прве Српске државе.

„И што сам заједно са мојом породицом и 44,5 одсто Срба и Црногораца на референдуму гласао за заједничку државу са Србијом. Желим и да пошаљем поруку нашем народу у Црној Гори који је 21. маја 2006. године гласао за заједничку државу са Србијом, да дигне главу горе и буде поносан, непоколебљив”, рекао је Кнежевић, јавља Танјуг.

Он им је поручио да треба да знају да „наше битке тек почињу” и да је ово порука српског јединства.

„Порука српског јединства која говори да, као што смо у прошлости раме уз раме и Србин из Зете и из Аранђеловца, Куманова, Вуковара се супротстављали разним империјама које су походиле на наше државе и наш поносни народ, и сада смо заједно пред свим овим изазовима. Зато желим да вас замолим да прихватите оно што су и наши захтеви за остварење националних интереса српског народа у Црној Гори”, рекао је Кнежевић.

Навео је да је реч о томе да, када се објаве резултати пописа у Црној Гори, желе да се српски језик нормира као службени језик у Уставу.

„Желимо да подржите нашу иницијативу да се потпише међудржавни споразум са Републиком Српском о двојном држављанству између Црне Горе и Србије. Желим да подржите иницијативу о стварању посредних економских, духовних и културних веза са Србијом и Републиком Српском. Све не може једна мајка да роди, али браћа се познају у муци”, рекао је Кнежевић.

Додао је да „спонзори и коспонзори резоулиција против нашег народа” могу да наставе да их доносе.

„А ми ћемо се још снажније и јединственије скупљати. Јер данас је историјски дан, први пут су високи званичници државе Црне Горе на заједничкој седници Влада Србије и РС”, рекао је Кнежевић и захвалио се председнику Србије Александру Вучићу што су данас део овог, како је рекао националног тројства.

Кнежевић се захвалио свима, уз поруку „Живела Србија, живела Република Српска, нек` је вечна Црна Гора”.

УКРАЈИНСКИ КОМАНДИР ДИГАО КИЈЕВ НА НОГЕ: Уморни смо од рата, сви говоримо руски на првој линији (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА