Најновије

Поклон, поклон, против СНС, залупио врата: Шта пише у списковима које су напредњаци имали пред изборе

На дан избора активсти СНС-а оставили су иза себе доказ да владајућа странка има паралелне бирачке спискове, тврди новосадска опозиција и спрема кривичне пријаве. У удруженој опозицији Новог Сада објашњавају да пронађени материјал не представља само списак сигурних гласова, већ и списак политичких противника.

А шта ако шпијунку на вашим вратима окрену против вас? Одговор је пронађен у једном ранцу на једном новосадском паркингу, недалеко од бирачког места, једног изборног дана.

Након посете гласачима, напредњаци су о њима писали овако: „поклон, поклон, поклон и тако 116 пута, против СНС-а, мајка одбила поклон, изразито против СНС-а, за, али не да телефон, залупио врата, неће да каже…“

Поред ових кратких, било је и дужих коментара, попут овог: „неће, нудио сам се да га лично одведем, одвезем, помогнем, каже неће не осећа се добро“.

На овим списковима се поред ових напомена налазе и лични подаци грађана: име, презиме, адреса, број телефона. Ту су и они који подржавају, али и они који не подржавају владајућу странку.

„Противзаконито је имати нечије податке против његове воље, а овде је апсолутно јасно да се о томе ради. Ја мислим да је још већи проблем да овакав списак уопште постоји. Списак противника до сада нисмо знали да ико прави, али очигледно да СНС прави. Дакле имате противнике на листи и самим тим можете претпоставити какве последице могу да буду“, каже Миран Погачар из Покрета Браво.

Ана Брнабић не оспорава аутентичност спискова, без објашњења одакле рецимо СНС-у ти подаци који би по закону требало да буду тајни. Она је лако испричала, тешку причу.

Еуронеwс: Како се долази до сигурних гласова?

„Врло тешко, врло тешко. И ово што су ови екстремисти из Новог Сада тај Покрет Браво или како се зове, показује управо то до које мере ми имамо детаљно те спискове. Кад идете у кампању од врата до врата, ви имате људе који кажу бежите ја нисам ваш, мрзим вас, ја никада нећу гласати за вас, немојте да ме малтретирате и ви упишете да не би више малтретирали тог човека, упишете рецимо Миња Милетић, она неће никада гласати за нас да вас више не узнемиравамо“, каже функционерка СНС Ана Брнабић.

Ето и обећања да вас напредњаци, осим ако сте примили поклон, више неће узнемиравати. Све је ово део изборног инжењеринга, класична страначка шпијунажа, чак и ако не гласаш за СНС, закључује уредник листа Данас Дража Петровић.

„То личи на неке тајне досијее које прави СНС. Као што у службама безбедности постоје за неке људе неке карактеристике, тако овде неки активисти СНС имају задатак да пишу да ли је неко агресиван, да ли је склон не знам чему и тако… И то сем што личи на етикетирање, личи и на напредњачки ХР“, каже Петровић.

Удружена новосадска опозиција поднеће кривичну пријаву против НН лица због давања мита, али поднеће и више од 100 кривичних пријава против грађана који су, како објашњавају, у замену за глас примили поклон од СНС-а.

ПОРУКА ЛАВРОВА СВЕСРПСКОМ САБОРУ: Русија неће затворити очи пред неправдом према српском народу

Извор: Н1инфо.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА