Најновије

ШОЛЦ ОПЕТ ПРЕТИ: Москва неће бити империја!

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је данас да је Украјина јака и да неће дозволити да буде поражена и да неће дозволити да јој се диктира да се преда у рату са Русијом, оцењујући да Москва неће остварити, како је навео, „своје империјалистичке планове”.

Шолц је написао на платформи Икс да руски председник Владимир Путин коначно мора да постане свестан да се Украјина неће предати.

„За Украјину може постојати само праведан мир. Неуморно радимо на постизању праведног мира”, навео је Шолц.

Шолц је навео у свом подкасту Chancellor Compact да Русија неће остварити своје империјалистичке планове, пренео је немачки Цајт онлајн.

„Ангажовање за мир не значи једноставно подизање беле заставе. За мир је потребна дипломатија. Истовремено, мировна политика такође значи да подржавамо Украјину у одбрани њене независности и суверенитета”, истиче Шолц, јавља Танјуг.

Према његовим речима, конференција о реконструкцији Украјине, која ће бити одржана у уторак и среду у Берлину, створиће добре услове да се компаније укључе у обнову те земље након рата.

Шолц је истакао да ће се на самиту шефова држава или влада Г7 у Италији крајем ове седмице разговарати и о томе на који се начин може пружити дугорочна подршка Украјини.

Шолц је као трећи важан скуп о Украјини који ће бити ускоро одржан поменуо међународну мировну конференцију у Швајцарској заказану за 15. и 16. јуни.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА