Најновије

ШИПТАРСКИ ПОЛИТИЧАР УПОЗОРАВА: Раст деснице у ЕУ је аларм за Приштину

Бивши саветник у Министарству спољних послова "Косова", Емир Абраши, коментаришући резултате анкета које говоре да ће на изборима за Европски парламент порасти подршка екстремној десници, каже да би то требало да буде аларм за косовске институције да дају приоритет окончању процеса дијалога са Србијом, преноси Телграфи.
ЕУ

ЕУ

"Мислим да би ово требало да буде аларм за косовске институције да дају приоритет окончању процеса дијалога што је пре могуће како се не би угрозила судбина земље и будућност земље у оквиру Европске уније", рекао је Абраши из Демократије плус.

Због ризика "од непредвиђених ситуација", Абраши је позвао Косово да размотри примену споразума, чак ако је потребно и једнострано, пошто Косово тежи чланству у ЕУ.

Анкете које је спровео Еуростат показују да Европљани генерално имају интерес да учествују у процесу избора, а предвиђа се да ће највећу групу у наредном парламенту, који има 720 места, чинити Европска народна партија, са најмање 180 посланика, а затим следи Прогресивни савез социјалиста са скоро 140 земаља.

Прочитајте ОВДЕ шта Песков каже о Берлину

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА