Најновије

Укратко 9. јун: Бени Ганц поднео оставку; Завршени избори за ЕП; Макрон распустио скупштину

Француски председник расписао је нове парламентарне изборе и распустио парламент, док из Москве стиже вест да је вакцина против рака на претклиничким истраживањима

Француски председник Емануел Макрон најавио је распуштање националне скупштине након пораза његове централистичке партије на изборима за Европски парламент.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу за швајцарски лист "Велтвохе" да је за Косово и Метохију потребно компромисно решење и да не може бити једностраног решења према којем Албанци добијају све, а Срби губе све.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да договори са Свесрпског сабора доприносе трајној стабилности Српске.

Народна скупштине Републике Српске ће почетком јула одржати седницу на којој ће ратификовати Декларацију Свесрпског сабора, најавио је председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Ако је председник САД Џозеф Бајден у потпуно свесном стању рекао да није дозволио да се западним оружјем напада Москва, он онда не би требало да се тиме хвали, јер то "подразумева да се све остало може (гађати)", прокоментарисао је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Амерички председник Џозеф Бајден објавио је данас да је постигао споразум са француским председником Емануелом Макроном о коришћењу профита од замрзнутих руских средстава за помоћ Украјини.

Амбасадорка Грчке у Србији Марија Леванти изјавила је да став Грчке везан за питање непризнавања Косова остаје непромењен, што су поновили и председница републике и премијер те земље током недавних посета Србији.

Руска вакцина против рака тренутно је на претклиничким истраживањима, потврдио је за ТАСС министар здравља Руске Федерације Михаил Мурашко.

Не радимо на БРИКС валути, већ на независном платном систему на који санкције неће моћи да утичу и вршењу обрачуна који ће се заснивати на дигиталној финансијској имовини, рекао је руски министар финансија Антон Силуанов.

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин присуствовао је данас у Београду обележавању сећања на све жртве НАТО бомбардовања које се формално завршило 10. јуна 1999. године и рекао да су бомбе престале да падају тог 10. јуна, али да се агресија наставила, није се ни прекидала.

Министар без портфеља Бени Ганц поднео је оставку у ратном кабинету израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа.
Нарендра Моди положио је данас заклетву након што је изабран за премијера Индије и започиње трећи мандат на челу владе најмногољудније земље на свету.

Турски министар спољних послова Хакан Фидан посетиће Русију од 10. до 11. јуна и учествоваће на Савету министара спољних послова БРИКС-а у Нижњем Новгороду, саопштило је турско Министарство спољних послова.

Трговина између Русије и Сједињених Америчких Држава порасла је у априлу ове године за 20 одсто у поређењу са истим периодом прошле године и достигла вредност од 332 милиона долара, показују резултати анализе "РИА Новости", која је спроведена на основу доступних података америчке царине.

ПУКАО КАО ТИКВА! Макронова странка доживела тежак пораз на европским изборима

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА