Најновије

ДРАМА У МОСКВИ! Пакет бомбе послате на куће званичника, ФСБ извео хитну акцију!

Припадници Федералне службе безбедности (ФСБ) спречили су покушај украјинских специјалних служби да дигну у ваздух три висока руска војна званичника у Москви, саопштио је Центар за односе с јавношћу ФСБ-а.

"Федерална служба безбедности Руске Федерације осујетила је покушаје украјинских специјалних служби да изврше терористичке нападе на три висока званичника Министарства одбране Руске Федерације у граду Москви", наводи се у саопштењу.
Задржан је држављанин Русије, рођен 1994. године, који је по задатку украјинске војне обавештајне службе "преко курирских служби организовао доставу три експлозивна уређаја велике снаге, маскираних као поклон пакети, на адресе становања руководилаца одељења руског министарства одбране у Москви, наводи ФСБ.

Осумњичени је признао да га је у мају 2024. године регрутовао припадник украјинске војне обавештајне службе и да је пристао да изврши задатке повезане с припремом терористичких аката на територији Русије за новчану накнаду.

"Експлозивни уређаји требало је да буду активирани након што курири потврде испоруку пакета примаоцима", додали су из ФСБ-а.
Против осумњиченог је московско главно тужилаштво покренуло и води кривични поступак због покушаја терористичког акта и незаконитог промета експлозивних материјала и уређаја.

ЗЕЛЕНСКИ ПАНИЧИ: "Абрамси" нам ништа не помажу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА