Најновије

ИЗДАТО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА БАЛКАН! Упаљени црвени и наранџасти метеоаларми

У земљама региона данас су упаљени црвени или наранџасти метеоаларми који упозоравају на веома високе температуре, а метеоролози позивају на поштовање правила у датим временским условима.

У Дубровнику је ноћас температура била 30, Сплиту 29, а у Ријеци 28 степени. За данас је најављен врх топлотног таласа у Хрватској. Биће веома топло у већем делу земље, а само за три хрватске регије, осјечку, карловачку и госпићку, није објављено упозорење на изузетно високе температуре.
У свим земљама региона издато је упозорење на веома висок УВ индекс.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује до 39 степени Целзијуса, а на снази је наранџасто упозорење. У многим пределима очекује се и тропска ноћ јер ће минимална температура остати изнад 20 степени.

"Предузмите мере, очекују се екстремно високе температуре. Заштитите себе, децу и старије. Поступајте према саветима које су издала надлежна тела", упозорили су метеоролози.
У Црној Гори ће тако бити сунчано и веома топло, а прогнозирана температура до 39 степени, у Подгорици чак 40. Море ће бити таласасто, а његова температура 25 степени.

Вруће и веома топло време биће и у Северној Македонији, а метеоролози су за крај дана, у западном делу земље најавили кишу са грмљавином и понегде градом.

У Србији ће данас, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, бити претежно сунчано и веома топло. Ветар слаб до умерен, источни и североисточни. 

Јутарња температура од 16 до 24, дневна од 35 до 39 степени Целзијуса.  У Београду претежно сунчано и веома топло.  Ветар слаб до умерен, источни и североисточни. 

Јутарња температура од 22 до 24, дневна око 38 степени Целзијуса

У Србији следећих седам дана дуготрајан и изражен топлотни талас. Током дана претежно сунчано уз највишу дневну температуру у већини места од 35 до 40 степени и тропске ноћи у урбаним срединама. 

За дане викенда и почетком следеће седмице уз локални развој облачности у поподневним сатима на северу, западу и југозападу Србије и ретка појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином. 

ДРАМА У МОСКВИ! Пакет бомбе послате на куће званичника, ФСБ извео хитну акцију!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА