Најновије

НАТО СПЕЦИЈАЛЦИ ДОЛАЗЕ У УКРАЈИНУ! Руси сазнали шта им је задатак, одговор Москве ће бити бруталан!

Земље НАТО-а ће, са великом вероватноћом, послати војне специјалисте на Украјину заједно са новим ПВО системима, јер Кијеву недостаје војника који знају да користе сложену западну технику, изјавио је за РИА Новости руски војни аналитичар и главни уредник часописа "Национална одбрана" Игор Коротченко.

Раније су САД и њихови партнери објавили заједничко саопштење у којем се обавезују да ће издвојити више од милијарду долара за јачање ПВО система Украјине, укључујући испоруку система Патриот, САМП-Т, као и тактичких система НАСАМС, HAWK, ИРИС Т-СЛМ, ИРИС Т-СЛС и Гепард.
- Украјински специјалисти неће моћи у кратком року да савладају и самостално користе ове ПВО системе, јер је за то потребно основно војно образовање и пракса која се стиче годинама. Са великом вероватноћом, заједно са испоруком наведене ПВО технике на Украјину ће бити послати или војни кадрови чланица НАТО-а, или под маском плаћеника исти ти војни службеници који су формално скинули униформе и наступају као 'слободни' војни специјалисти - рекао је Коротченко.

Према његовим речима, нове испоруке западних ПВО система ће донекле смањити могућности Русије да гађа циљеве у Украјини. Међутим, треба имати на уму да ће таква количина наоружања пристизати у серијама, због чега ће руско војно руководство морати "у реалном времену" да открива пристиглу технику различитим врстама транспорта и да је уништава прецизним ракетним ударима у тренутку истовара или након распоређивања, истакао је експерт.

- Полазимо од тога да ће руско Министарство одбране пронаћи ефикасне и делотворне методе за неутралисање нових претњи које ће се појавити на Украјини након самита НАТО-а - додао је Коротченко.

Наредни самит НАТО-а одржава се у Вашингтону од 9. до 11. јула. На дневном реду су три главне теме: јачање улоге савеза у координацији и финансирању војне помоћи Кијеву, јачање колективне одбране и одвраћања како би се супротставили Русији, као и проширење партнерства са азијским земљама у светлу растућег сукоба између Запада и Кине.

ОРБАН ПОРУЧИО ИЗ ВАШИНГТОНА: Осигураћу да НАТО остане одбрамбени савез

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА