Најновије

ПОСЛЕДЊА ВЕСТ! Москва открила када ће бити одржани мировни преговори са Украјином

Русија не поставља никакве рокове за одржавање мировних преговора са Украјином, изјавио је заменик руског министра спољних послова Андреј Руденко.

„Не бих постављао никакве рокове нити одређивао датуме. Став председника је сасвим јасан – преговори ће се одржати онда када Украјина буде спремна за то“, рекао је Руденко на платформи дебатног клуба „Валдај“, коментаришући информацију да Русија и Кина очекују преговоре о сукобу до краја 2024. године.

Коментаришући самит НАТО-а у Вашингтону, он је додао да Москва не очекује никаква изненађења од њега.

„Не очекујемо ништа од овог самита. Пошто су све ове одлуке познате и, нажалост, неће бити усмерене на мирно решење украјинске кризе, већ на даљу ескалацију онога што се дешава у Украјини. Одлуке које се тамо доносе неће довести ни до чега доброг“, оценио је он.
Дипломата је такође нагласио да ће Москва предузети све неопходне мере да осигура безбедност у вези са одлукама које ће бити донете на самиту НАТО.

Самит НАТО-а одржава се у Вашингтону од 9. до 11. јула у част 75. годишњице потписивања Северноатлантског уговора 1949. године. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг раније је објавио да у Алијанси тренутно нема консензуса о пријему Украјине, већ се тренутно само говори о приближавању Украјине блоку.

Председник Русије Владимир Путин изнео је 14. јуна нове мировне предлоге за решавање сукоба у Украјини, који предвиђају признавање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као делова Русије, утврђивање несврстаног и безнуклеарног статуса Украјине, њена демилитаризација и денацификација и укидање антируских санкција. Украјинска страна је ову иницијативу одбила. Путин је касније навео да предлог Русије за решавање кризе у Украјини неће заувек стајати на столу, као и да је Русија спремна да настави дијалог са украјинском страном на бази Истанбулских и Минских споразума.

НАТО СПЕЦИЈАЛЦИ ДОЛАЗЕ У УКРАЈИНУ! Руси сазнали шта им је задатак, одговор Москве ће бити бруталан!

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА