Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПАНИЧИ: "Абрамси" нам ништа не помажу

Зеленски позвао је у Вашингтону политичке лидере у САД да не чекају исход председничких избора у новембру како би предузели одлучне мере да помогну његовој земљи у рату против Русије.

Тенкови "абрамс" добијени од Сједињених Америчких Држава не могу да утичу на ток рата, признао је Владимир Зеленски, говорећи на Институту Роналд Реган уочи самита НАТО.

"Нисам сигуран да би овај број тенкова могао да промени ситуацију на бојном пољу", рекао је он.

САД су пристале да пошаљу тенкове "абрамс" у Украјину у јануару 2023. године, након вишемесечне кампање током које је кијевски режим тврдио да су возила од виталног значаја за пробијање руске одбране.

Али амерички тенкови су се појавили на бојном пољу тек почетком ове године и нису играли значајну улогу. Од тада је руско Министарство одбране више пута извештавало о уништењу "абрамса" у зони Специјалне војне операције.

А убрзо су западни медији почели да пишу да су украјинске оружане снаге престале да користе "абрамс" због активности руских дронова, што их је учинило превише рањивим. Украјинске трупе су у то време већ изгубиле пет од 31 тенка које су испоручиле Сједињене Државе.

Зеленски позвао је у Вашингтону политичке лидере у САД да не чекају исход председничких избора у новембру како би предузели одлучне мере да помогну његовој земљи у рату против Русије.

"Сви чекају новембар. Американци га чекају, као и Европа, Блиски исток, Пацифик, читав свет, а искрено говорећи новембар чека и руски председник Владимир Путин", казао је Зеленски.

Он је додао да је време да се изађе из сенке и да се донесу чврсте одлуке, да се делује а не да се чека новембар или било који други месец.

Зеленски је такође казао да не може да предвиди шта би Доналд Трамп урадио ако би поново постао председник.

Он је додао да се нада да Трамп неће напустити НАТО и да ће Америка наставити да подржава Украјину.

"Не познајем га врло добро", рекао је Зеленски додајући да је имао са њим "добре састанке", али да је то било пре рата у Украјини 2022.

ЗНАМ ШТА ПУТИН СПРЕМА" Високи званичник НАТО упозорава: Следе атентати и пожари широм Европе, велика паника 

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА