Најновије

ДОДИК: Да овај дан буде обележен у миру и достојанству

Председник Републике Српске је навео да су пре неколико дана Срби достојанствено одали почаст српским жртвама у Подрињу, а да се данас Бошњаци сећају жртава свог народа и одају им почаст.

Председник Републике Српске Милорад Додик позвао је на данашње достојанствено обележавање сећања Бошњака на жртве свог народа и поручио да без обзира на разлике, морамо показати поштовање према болу и патњи која је задесила многе људе свих нација и вера у БиХ.

Додик је навео да су пре неколико дана Срби достојанствено одали почаст српским жртвама у Подрињу, а да се данас Бошњаци сећају жртава свог народа и одају им почаст.

"Желим да се обратим укупној јавности и позовем све да овај дан буде обележен у миру и достојанству", написао је Додик на платформи Икс.

Као што сам изразио жаљење за страдалим Србима, исказујем саосећање породицама страдалих Бошњака, навео је Додик и позвао све грађане да овај дан протекне у атмосфери мира.

"Да избегавају било какве провокације и да се понашају одговорно и с поштовањем. Нека наш однос према овом дану покаже да смо опредељени за мир, стабилност и бољу будућност за све људе у Републици Српској и БиХ", поручио је Додик.

У Меморијалном центру у Поточарима данас ће бити обележена 29. годишњица од "злочина" у Сребреници у јулу 1995. године.

СПОЉНООБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА РУСИЈЕ: САД траже замену Зеленском

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА