Најновије

Додик: Срамна комеморација у Њујорку уз игнорисање свих жртава осим бошњачких

Комеморација у УН поводом страдања Бошњака у Сребреници је "још једна потврда примене двоструких аршина дела међународне заједнице и зле, покварене и промуслиманске политике одлазећег америчког амбасадора у ФБиХ Мајкла Марфија и његових сатрапа, предвођених Кристијаном Шмитом и бошњачким политичарима", изјавио је председник РС.

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је као срамно данашње обележавање у Њујорку страдања једног народа у протеклом грађанском рату у БиХ, док се остале жртве не признају.

Додик је то рекао у изјави за Срну коментаришући одржавање комеморације у Уједињеним нацијама поводом страдања Бошњака у Сребреници, коју једнострано организује Златко Лагумџија и ови што, како је навео, себе сматрају власницима целе БиХ.

То је, истакао је, још једна "потврда примене двоструких аршина дела међународне заједнице и зле, покварене и промуслиманске политике одлазећег америчког амбасадора у ФБиХ Мајкла Марфија и његових сатрапа, предвођених Кристијаном Шмитом и бошњачким политичарима".

Комеморација у Њујорку је одржана на основу резолуције донете на незаконит и сумњив начин у Генералној скупштини УН са 84 гласа, иако УН има 193 земље чланице.

Додик је рекао да су та резолуција и њено једнострано "гурање" на дневни ред Генералне скупштине УН, као и сва дешавања после која се односе на форсирање те приче само довели до још већег разједињења и поделе народа у БиХ.

"Ништа друго није добила ни БиХ, ни аутори резолуције, а ни свет. Добили су једно велико ништа. Та резолуција је неспроводива у БиХ и она у себи не садржи ниједну идеју помирења. Њен једини циљ, као и оних који су све то организовали јесте да се највеће жртве геноцида - српски народ, етикетира и да се стави љага на потомке страдалих у геноциду над Србима који су починили фашистичка Немачка усташе и њихово цвеће - муслимани", истакао је Додик.

Оваквим потезима, навео је Додик, ширењем лажи и конструисањем "своје" истине, а све зарад властите користи, муслимани и њихови налогодавци, амерички главни шериф у сарајевској касаби Мајкл Марфи и његов вазал Кристијан Шмит, који је брука и срамота целе Немачке, обмањују не само народ у БиХ, већ и целу међународну заједницу.

Председник Српске је нагласио да игнорисањем Срба, једног од три конститутивна народа који, нажалост, мимо своје воље мора да живи у државној заједници званој БиХ, не могу постићи ништа, јер Република Српска и њено руководство својом политиком и аутономијом отежавају спровођење интереса муслиманских политичких вођа.

"Република Српска и Срби у БиХ су изопштени у сопственој земљи, игнорише се трочлано Председништво БиХ, Министарство иностраних послова у Савету министара ради самостално, иако је подређено Председништву, а са друге стране нас оптужују за подривање Дејтона, санкционишу нас, уцењују, док Дејтон подривају и већ су добрано развалили Марфи и Шмит, заједно са овима који вежу коња где им ага каже", навео је Додик и истакао:

"Па тако су и данас у Њујорку организовали изложбу, одржали комеморацију о страдању Бошњака у Сребреници, без било какве сагласности три народа и два ентитета".

КРЕЋЕ НЕВОЉА!  Уставни суд укинуо владину уредбу о стопирању пројекта Јадар

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА