Најновије

Фицо о Орбану: Да пропагира убијање Словена, можда би био кандидован за Нобелову награду за мир

Мађарског премијера Виктора Орбана неосновано покушавају да изопште због његове посете Украјини, Русији и Кини, изјавио је премијер Словачке Роберт Фицо.

Према његовим речима, није могао да верује својим очима шта су урадили са мађарским премијером, јер је одлучио да као суверени политичар да посети Кијев, Москву и Пекинг и шири мировну иницијативу.

„То је једноставно недопустиво. Да је отишао да увери како Словени треба да се убијају још интензивније, можда би био номинован за Нобелову награду за мир. Овако покушавају да, апсолутно неосновано, од њега направе одметника године“, рекао је Фицо у својој видео-поруци.

Чланство Украјине у НАТО довело би до трећег светског рата
Поред тога, Фицо је прокоментарисао потенцијално ступање Украјине у НАТО, истакавши да би то гарантовало трећи светски рат.
Он је додао да посланици његове партије Смер-СД неће подржати чланство Кијева у НАТО-у.

Словачки премијер је истакао да је министрима који су присуствовали самиту НАТО-а у Вашингтону наложио да је у завршној декларацији потребно задржати услов да парламенти свих земаља које улазе у Алијансу треба да се сагласе са одлуком о потенцијалном придружењу Украјине организацији.

Претходно, италијански лист Република је објавио да земље Европске уније намеравају да "казне" Будимпешту бојкотом неформалних министарских састанака током мађарског председавања Саветом ЕУ због посета мађарског премијера Виктора Орбана Москви и Пекингу.

Орбан и његова делегација стигли су у Москву 5. јула и састали се са Путином. Орбан је посету Москви назвао наредном етапом мировне мисије, чија је прва етапа била путовање у Кијев 2. јула. Мађарски премијер је рекао да ускоро намерава да одржи неколико „слично неочекиваних“ састанака.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто саветовао је европске политичаре да „вежу појасеве“ за наредне Орбанове кораке у оквиру „мировне мисије“. Орбан је након Москве посетио Пекинг, где се састао са кинеским председником Си Ђинпингом. Из Кине је отишао у Вашингтон.

РУСИ ЗАПРЕПАШЋЕНИ! Ушли у Авдејевку и затекли хорор невиђених размера

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА