Најновије

КИЈЕВ ЋЕ ДОСЛОВНО НЕСТАТИ! Језиве ствари сада постају званичне, цела Украјина одлази у прошлост

„Ситуација се за Украјинце све брже погоршава и постаје све гора јер је Русија, што је њена стратегија, развукла војне операције на хиљаду миља и почиње да помера све више својих трупа напред, што захтева одговор од стране Украјинаца. А они немају здраво и добро обучено, војно особље у резерви“

Још протеклих шест месеци, украјинска војска је претрпела огромне губитке. Истовремено, она има проблема не само са регрутацијом, већ и са обуком регрута, јер ниједна војна база Оружаних снага Украјине није заштићена од руских пројектила, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон.

Додатно је указао и оценио:

„Ситуација се за Украјинце све брже погоршава и постаје све гора јер је Русија, што је њена стратегија, развукла војне операције на хиљаду миља и почиње да помера све више својих трупа напред, што захтева одговор од стране Украјинаца. А они немају здраво и добро обучено, војно особље у резерви.

Украјинце одводе на фронт на силу.  Хватају их по улицама, облаче у униформе и терају на фронт. А нису обучени. Проблем је и у томе што од таквих формирају чету – што је обично око 150 људи – те људе окупе на једном месту, а Русија их погоди бомбом од 3.000 фунти и они нестану.

Џонсон посебно наглашава:

„Код Украјинаца је број људи који дневно губе порастао на 2000–2300. Пре годину дана губили су око 700 на дан, а и то је било много. Међутим, сада су на потпуно незамисливом нивоу. То ће потпуно опустошити украјинску војску. Змислите: губе 2 хиљаде људи дневно, а то је за месец дана - 60 хиљада. То је проблем јер тих 60.000 треба заменити са нових 60 хиљада. Одакле их набавити?“

 Они те људе не могу обучавати у Украјини јер ће бити мета руских ракета и бомби. Могу у иностранству. Да, неки од њих ће проћи обуку, али ће неки пронаћи начин да напусте јединицу без дозволе. Прескочиће ограду и изгубити се међу локалним становништвом“.

РУСИ ЗАПРЕПАШЋЕНИ! Ушли у Авдејевку и затекли хорор невиђених размера

Извор: Факти.орг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА