Најновије

Књига о највећој поп звезди ове генерације „Тејлор: Из ере у еру“

Глас једне генерације који надилази и простор и време

Фото: Вулкан

Књига из пера новинарке Керолајн Саливан "Тејлор: Из ере у еру", са задивљујућим фотографијама које покривају каријеру поп иконе Тејлор Свифт, заправо је најкомплетнији портрет једне од најпопуларнијих уметница на планети. Неовлашћена биографија о икони која је трансцендирала границе музичке индустрије и постала симбол креативности, аутентичности и инспирације доступна је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Ово је неодољива прича о томе како је једна од највећих поп звезда од одрастања на фарми јелки доспела до распродатих арена широм света.

Тејлор Свифт је отворена феминистичка икона, активисткиња, моћна предузетница и једна од најплоднијих текстописаца задњих година. Њен утицај иде даље од музичке индустрије, показујући да је њено наслеђе више од песама – то је тестамент снази уметности да инспирише промене и подстиче на размишљање.

Тејлор је већ у раној доби показала страст према музици и писању песама. Са само 14 година потписала је први уговор са издавачком кућом, а њена каријера је муњевито расла. Први албум, који је издала са 16 година, био је само почетак њеног невероватног путовања.

У овој забавној биографији, ауторка и музичка новинарка Керолајн Саливан пописује Тејлорино путовање од младе кантри уметнице до феномена поп музике, обухватајући њене везе високог профила, приче иза њених песама и њену еволуцију као уметнице – из ере у еру. Свака Тејлорина ера је детаљно истражена, детаљно су описани њени утицаји, сарадници и естетика која је постала кључни део њеног наступа.

Тејлор Свифт је достигла врхове топ-листа музичким стиловима који покривају све – од кантрија преко попа и фолка до инди-рока. Од њеног епонимног дебитантског албума 2006, ова поп суперзвезда продала је више од 200 милиона албума, распродала безброј арена док је обилазила свет и оборила је рекорде у продаји карата својим Ерас филмом. Постала је један од најутицајнијих уметника своје генерације, највећа поп звезда на свету данас. Спотифај ју је 2023. прогласио за најстримованију уметницу глобално, једина је уметница која је освојила четири Гремија за албум године и вешто мења стил са сваким новим албумом.

Поред музичког талента, Тејлор Свифт је такође позната по свом ангажману у заједници и подршци различитим хуманитарним иницијативама. Њен утицај иде даље од музичке сцене; она користи свој глас како би подигла свест о важним друштвеним питањима и како би инспирисала младе да се ангажују и стварају позитивне промене у свету.

Биографију "Тејлор: Из ере у еру" потражите на сајту Вулкан издаваштва и у књижарама широм Србије.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА