Најновије

МОСКВА УЖАСНУТА ПОТЕЗОМ ПОДГОРИЦЕ: Више неће седети скрштених руку

Русија ће предузети одговарајуће мере против Црне Горе, која је од 10. јула забранила емитовање низа руских медија, наводи се у коментару портпарола руског Министарства спољних послова Марије Захарове.

- Још један напад црногорске владе сматрамо за непријатељски акт отворене цензуре, осмишљен да, с једне стране, пружи привид легитимитета најгрубљем кршењу медијских слобода, а с друге, да задобије наклоност европског Брисела у нади за обећаним прогресом на ‘европском путу’. Да би задовољили русофобичну трансатлантску агенду, они су спремни да наставе политику подривања демократских основа свог друштва и државе, а својим грађанима ускрате право на приступ информацијама - наводи се у коментару.
- Ови непријатељски кораци неће остати без одговора - нагласила је дипломата.

У коментару објављеном на сајту Министарства спољних послова наводи се да је Агенција за електронске медије Црне Горе наложила надлежним ресорима земље и локалним телекомуникационим компанијама да „у потпуности обуставе емитовање низа руских медија најкасније до 10. јула“.

Ради се о 20 руских медијских оператера, међу којима су „Први канал“, „Русија 1“, „РТ“, „Спутњик“, „НТВ“, „РЕН ТВ“ и други.
- Ова одлука подразумева забрану сателитског и кабловског емитовања њиховог садржаја, као и сваког другог начина дистрибуције, укључујући и интернет - објаснила је она.

Захарова је објаснила да „овај корак није ништа друго до покушај да се ретроактивно правно формализује ситуација настала почетком 2022. године“.

- Тада су црногорске власти без упозорења извршиле бланко блокаду свих руских емитера доступних у земљи и потпуно очистиле њихов информативни простор од њиховог присуства - подсетила је она.

Према њеним речима, сада је „званичан изговор за увођење забране, која је одавно незванично на снази, придруживање Подгорице раније уведеним ограничењима ЕУ за руске медије“.

МЕДВЕДЕВ: Или нестанак Украјине или нестанак НАТО-а

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА