Најновије

НЕМАЧКА ЋЕ ПРАВИТИ РАКЕТЕ КОЈЕ ЋЕ МОЋИ ДА ГАЂАЈУ РУСИЈУ: Ово никако не слути на добро

Немачка, Француска, Италија и Пољска намеравају да развију крстареће ракете домета преко хиљаду километара, пише немачки портал ФАЗ.

„Оне би могле да гађају мете у Русији са немачке територије“, наводи се у чланку.

Према писању портала, министри одбране четири земље потписали су декларацију о намерама за развој високопрецизног оружја дугог домета на маргинама самита НАТО-а у Вашингтону. Али за сада документ садржи само опште формулације.

Планове за развој сопствених система високопрецизног наоружања потврдио је немачки канцелар Олаф Шолц. Према његовим речима, то се огледа у безбедносној стратегији немачке владе и будућим споразумима са Великом Британијом и Француском.

Он је такође рекао да је веома добра одлука намера Сједињених Америчких Држава да разместе системе дугог домета на територији Немачке.

Упитан да ли ће то Берлин увући у нову трку у наоружању са Москвом, Шолц је одговорио да се у Русији догодило „невероватно наоружање“, укључујући и у области система који прете Европи. Према канцеларовим речима, размештање америчких ракета помоћи ће у обуздавању Русије.

Пентагон је претходног дана најавио да ће од 2026. године у Немачкој почети да распоређује далекометне ударне системе који ће знатно надмашити оне који већ постоје у Европи. Како је прецизирао немачки министар одбране Борис Писторијус, ови системи ће бити распоређени на ротационој основи, што ће Берлину дати времена да развије сопствене аналоге.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков је на то одговорио да ће Русија мирно, без нервоза и емоција развијати војни одговор на такве планове.

КИЈЕВ ЋЕ ДОСЛОВНО НЕСТАТИ! Језиве ствари сада постају званичне, цела Украјина одлази у прошлост

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА